nemzetisport.hu 2013.12.26 23:28 Frissítve: 2014.06.30 01:37

PL: Rodgers a vereség után kifakadt a játékvezetőre

Éles kritikával illette Lee Masont Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere a Manchester Citytől elszenvedett 2–1-es vereséget követően. A „vörösök” trénere szerint a játékvezetői négyes olyan hibákat követett el, amelyek ezen a szinten nem megengedhetők.

Luis Suárez gólszerző sorozata négy bajnoki után szakadt meg, az uruguayi a City ellen csak sárga lapot kapott,
ezért a megmozdulásáért (Fotó: Action Images)

 

„Hol kezdjem? Azt hittem, hogy egy kedvező ítélet sem fog születni számunkra. Sterling kiugrásánál a partjelző még csak vonalban sem állt. Ha ilyen szinten dolgozol, jobban kéne megoldanod ezeket az egyébként nem túl nehéz feladatokat” – nyilatkozta Rodgers, aki egy elmaradt szabadrúgást és tizenegyest is számon kért a játékvezetőn.

A 40 esztendős szakember hozzátette, bízik benne, hogy amikor legközelebb manchesteri csapat ellen játszanak, akkor nem a város közelében nevelkedett játékvezetőt küldenek a meccsükre.

Sterlinget lesen állította meg az asszisztens

„Nagyon büszke vagyok a játékosokra – folytatta a Liverpool menedzsere. – Kiváló teljesítményt nyújtottak, de a bíróktól semmi segítséget nem kaptak. Soha nem beszélek a játékvezetők ténykedéséről, de úgy érzem, meg kell védenem a játékosaimat. Megítélésem szerint a bírók ma olyan hibákat követtek el, amik ezen a szinten nem megengedhetők. Nagy meccs volt.”

A Manchester Cityt irányító Manuel Pellegrini kiemelte, hogy együttesében a kapott gól után is megvolt a tartás, hogy megfordítása a találkozót.

„Nagyon fontos volt, hogy a közvetlen élmezőnyben zárjuk az évet. A meccsen pedig a legfontosabb, hogy 0–1-nél is megvolt bennünk a tartás és az önbizalom, hogy meg tudjuk fordítani. A Liverpool gólja előtt legalább három nagy helyzetünk volt, de ők találtak be először, és innentől nagyon nehéz volt a dolgunk, hisz nem volt szabad kinyílnunk a remekül kontrázó Pool ellen” – értékelt a chilei szakember.

„Nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk, mert a Liverpool négy ponttal elléphetett volna tőlünk egy győzelem esetén. Most 48 órán belül jön a Crystal Palace elleni meccs, a listavezető Arsenalnak pedig nagyon kemény rangadója lesz a Newcastle ellen. Még mindig csak féltávnál vagyunk, és tartom, amit korábban mondtam: öt vagy hat csapat nagyon szoros küzdelme jön a bajnoki címért” – tette hozzá.

2020.11.27 10:56:34

Angol labdarúgás I. SZ.

A Premier League első szupersztárja a legjobbkor került a legjobb helyre.

2020.11.29 14:11:59

Angol labdarúgás BALÁZS DÁVID KÁROLY

Felejthető mérkőzést játszott egymással a két csapat, a Spurs viszont így is az élre ugrott.

2020.11.28 13:04:21

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Egy egyes döntetlenre végződött a kiscsapat, a címvédő és a videobírós stáb nagy mérkőzése.

2020.11.26 06:42:16

Angol labdarúgás DÓCS ÁKOS

A walesi nem csupán átlátta a futballt, de meg is értette azt – így játszhatott 40 éves koráig a legenda.

2020.11.23 12:09:22

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Spurs szembemegy a Bayern és a Liverpool diktálta trendekkel, a Kane, Szon kettősre építve mégis hatékony támadásban is.