PL: Lampard és Bergkamp is bekerült a Hírességek Csarnokába

Vágólapra másolva!
2021.05.19. 12:18
null
Frank Lampard az ötödik játékos, aki bekerült a Premier League Hírességek Csarnokába (Fotó: AFP)
Frank Lampard és Dennis Bergkamp is bekerült az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) Hírességek Csarnokába Alan Shearer, Thierry Henry, Roy Keane és Éric Cantona után.

 

A liga honlapjának beszámolója szerint Lampard 1995 és 2015 között 21 szezont játszott a PL-ben előbb a West Ham United, majd a Chelsea, végül a Manchester City színeiben. A londoniakkal háromszor nyert bajnoki címet, összesen 609 mérkőzésen futballozott az angol élvonalban, s ezeken 177-szer volt eredményes.

A rajongók Lampard mellett Dennis Bergkampot is beszavazták a Premier League Hall of Fame-be. A holland klasszis 1995-től 2006-os visszavonulásáig játszott az Arsenalban, amellyel háromszor ünnepelhetett bajnoki címet, köztük a 2003–2004-es idényben, amikor is veretlenül lett bajnok az „ágyúsokkal". Összesen 315 mérkőzésen szerepelt az angol élvonalban, s ezeken 87-szer szerzett gólt.


A már bejelentett hat játékoson kívül az első körben további két tagja lesz az újonnan életre hívott Hírességek Csarnokának. A futballistákat 23 jelölt közül választották ki.

A Hall of Fame az 1992-ben indult Premier League-ben szerepelt labdarúgók tehetségét és eredményeit hivatott ünnepelni. A bekerülés alapfeltétele, hogy az illető már visszavonult játékos legyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik