PL: hat év után ismét egy kapus lett a hónap legjobb játékosa

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.02.04. 13:30
null
<strong>David de Gea</strong> a mostani idényben ismét világklasszis szinten véd, a Manchester United egyik (ha nem a legnagyobb) húzóembere (Fotó: Getty Images)
A Manchester United 31 éves kapusa lett a hónap (január) legjobb játékosa az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League). A spanyol klasszis hat év után az első kapuvédő, aki megkapta ezt az elismerést – írja a Premier League hivatalos oldala.

Legutóbb kapust még 2016-ban választottak meg a hónap legjobbjának, akkor a Southampton hórihorgas játékosa, Fraser Forster kapta meg a díjat a februári teljesítményéért.

David de Gea összesen 22 védést mutatott be januárban a Manchester United négy PL-meccsén: ötöt a Wolverhampton, hetet az Aston Villa, nyolcat a Brentford és kettőt a West Ham United ellen – utóbbin nem kapott gólt.

Íme, a 2022-es év első hónap játékosa-díj győztese a Premier League-ben!


A spanyol kapusnak van a legtöbb védése a mostani idényben (84) az angol élvonalban. Ez 13-mal több, mint az őt követő Illan Meslier (Leeds United) hárításainak a száma.

Ez az első alkalom, hogy De Gea lett a hónap játékosa Angliában. A 31 éves kapusnak eddig 361 mérkőzése van a Premier League-ben, és összesen 127 (a Transfermarkt szerint 128) kapott gól nélküli találkozót tud felmutatni a „vörös ördögök” színeiben a ligában.

A januári szavazáson olyan játékosokat előzött meg, mint Jarrod Bowen (West Ham), Kevin De Bruyne (Manchester City), Jack Harrison (Leeds), Joao Moutinho (Wolves) és James Ward-Prowse (Southampton).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik