PL: felmentették a Man. City nemi erőszakkal vádolt balhátvédjét

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.13. 14:57
null
Benjamin Mendy megkönnyebbülhet, nem találták bűnösnek (Fotó: Getty Images)
Nem találta bűnösnek Benjamin Mendyt, a Manchester City labdarúgóját a chesteri koronabíróság – írta meg a Sky Sports.

A 28 éves labdarúgót a kilencből hét vádpont – hat rendbeli nemi erőszak és egy rendbeli szexuális zaklatás – alól mentette fel az esküdtszék.

A maradék két vádpont – egy rendbeli nemi erőszak és egy rendbeli nemi erőszak kísérlete – kapcsán 14 napi tanácskozás után sem jutott döntésre a chesteri koronabíróság testülete. A királyi ügyészség ezzel kapcsolatban közölte, hogy kezdeményezni fogja ennek a két vádpontnak az újratárgyalását.

A Mendyvel együtt a bíróság elé állított Louis Saha Matturie-t (nem összetévesztendő a Manchester United egykori játékosával, Louis Laurent Sahával) három vádpont alól mentette fel az esküdtszék, illetve további hat vádpontban újratárgyalás vár rá.

Benjamin Mendy klubja, a Manchester City közleményben reagált a fejleményekre.

A Manchester City tudomásul veszi a chesteri koronabíróság döntését, mely szerint az esküdtszék Benjamin Mendyt felmentette hét vádpont alól, míg további két vádpontban nem tudott dönteni. Mivel az ügy továbbra is lezáratlan, a klub egyelőre nem kívánja kommentálni a történteket” – áll a Manchester City közleményében.

Benjamin Mendy szerződése ez év nyarán jár le a Premier League címvédőjénél.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik