MTI 2020.05.12 18:38 Frissítve: 2020.05.12 20:34

PL: az egyik klubtulajdonos szerint nem folytatják az idényt

Az angol labdarúgó Premier League egyik klubtulajdonosa szerint 40 százalék az esély arra, hogy nem tudják folytatni és befejezni a felfüggesztett 2019–2020-as idényt.


 

Kaotikus nyár előtt áll az angol élvonal? (Fotó: AFP)

A Sky Sports nem nevesítette a klubvezetőt, aki a klubok hétfői tanácskozásával kapcsolatban kiemelte: először beszéltek arról is, hogy esetleg nem lesz semmilyen folytatása az idénynek, ami viszont így meglátása szerint „a káosz nyarához” vezet.

Hozzátette: sok játékos még mindig nem akar újra edzésre jelentkezni, és senki nem tudja pontosan, hogyan zárhatnák le a szezont további mérkőzések nélkül, a mostani állás alapján. Kiemelte: bármilyen számítással hoznának döntést például a kiesőkről, azok egészen biztosan azonnal perre vinnék a dolgot. Emiatt támogatja azt a lehetőséget, hogy ezúttal rendhagyó módon ne legyenek kiesők az élvonalból, amelynek 20-as létszámát ideiglenesen bővítsék 22-re.

Richard Masters, a PL első számú vezetője korábban közölte, hogy ha nem tudják befejezni az idényt, az nagyjából egymilliárd fontos veszteséget jelentene. A BBC honlapjának beszámolója szerint viszont még akkor is 340 millió fontot kell visszafizetniük a jogtulajdonos televíziós társaságoknak, ha újraindul a bajnokság, mert a mérkőzésekre nem várt módon, azaz nézők nélkül és más időpontokban kerülne sor. Masters hétfőn azt is mondta: nem tart attól, hogy a játékosok visszautasítják az újrakezdés lehetőségét.

Ezzel szemben a Daily Mirror szombaton azt közölte, hogy információi szerint akár 50 futballista – klubonként két-három játékos – azon az állásponton van, hogy az intézkedések ellenére sem biztonságos a visszatérés, és edzésre, valamint mérkőzésre sem tartja alkalmasnak a körülményeket.

Danny Rose angol válogatott labdarúgó – akit a Tottenham Hotspur a tavaszi szezonra kölcsönadott a Newcastle Unitednek – azok táborát gyarapítja, akik az újrakezdést illetően névvel is hangot adtak kételyeiknek.

„A labdarúgásról még beszélni sem szabadna, amíg a számok nem csökkennek masszívan. Emberéleteket veszélyeztet” – utalt a 29 éves védő a brit adatokra, amelyek szerint hétfőig 32 065 ember hunyt el a koronavírus-járvány miatt Nagy-Britanniában.

Sadiq Khan, London polgármestere szerint városában túl korai még a sport visszatéréséről beszélni, ugyanakkor Boris Johnson miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy még szurkolók nélküli sportesemények is nagy lendületet adhatnak a nemzeti morálnak.

A YouGov közvélemény-kutatása szerint a megkérdezett 2098 személy 73 százaléka nem látott összefüggést a nemzeti morál és az angol futball újraindítása között, s 19 százalékuk a futballisták aggályait valósnak értékelte.

A neves játékosok közül elsőként Sergio Agüero nyilatkozott a visszatéréssel kapcsolatos kételyeiről. Véleményével azóta több PL-játékos értett egyet, hétfőn manchesteri klubtársa, Raheem Sterling osztott meg ehhez hasonló bejegyzést.

2021.09.25 12:43:48

Angol labdarúgás R. P.

A Manchester City idegenben szerezte meg a három pontot a Chelsea elleni rangadón.

2021.09.23 17:19:03

Angol labdarúgás B. D. K.

Az MU-nak drukkoló hölgy még saját bajnokságot is indított a Fantasy Premier League-ben.

2021.09.19 13:54:11

Angol labdarúgás R. P.

CR ismét betalált. A West Ham a 95. percben büntetőt hibázott. A Brighton legyőzte a Leicestert.

2021.09.17 23:50:42

Angol labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Olyankor általában a társaság legharsányabb tagja, mintha csak várta volna már a magas labdát, lélegzetvételnyi hatásszünet után beböfögi a kocsmaasztal fölött, a szurkolói lélek kéjes kíméletlenségével: „Hát a dagadt!”

2021.09.11 14:44:35

Angol labdarúgás R. P.

A portugál 12 év után játszott, és szerzett újabb gólokat. A Newcastle-nek nem sok esélye volt.