PL: bejelentették a hónap játékosát és a hónap menedzserét

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.12.10. 14:41
null
Guardiola tizedszer lett a hónap menedzsere (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) hivatalos oldalán jelentette be, hogy a Liverpool hátvédje, Trent Alexander-Arnold lett november legjobb játékosa, míg a hónap legjobb menedzserének a Manchester Cityt trenírozó Pep Guardiolát választották meg.



A „vörösök” jobb oldali hátvédje, Trent Alexander-Arnold másodszorra hódította el – először 2019 decemberében jött össze neki – a havonta kiosztott elismerést, miután három meccsen négy gólpasszt jegyzett és a West Ham ellen betalált szabadrúgásból, valamint oroszlánrészt vállalt a Liverpool két gól nélkül lehozott meccsén is. Októberben a szintén liverpooli Mohamed Szalah kapta a díjat.


A hónap menedzserének Pep Guardiolát választották meg, amit annak is köszönhet, hogy a Manchester City mind a három novemberi meccsét megnyerte. A spanyol szakember tizedjére húzta be az elismerést, így David Moyesszal immár holtversenyben a harmadik az örökrangsorban – csak Sir Alex Ferguson (27) és Arsene Wenger (15) előzi meg őket.


A hónap legszebb góljának a City középpályásának, Rodrinak az Everton elleni, tizenhatoson kívülről szerzett bombagólját választották. A spanyol játékos most nyerte meg először a címet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik