PL: a frissen feljutó Leeds máris a BL-be vágyik

Vágólapra másolva!
2020.07.19. 14:00
null
Angus Kinnear klubigazgató máris BL-szereplésről álmodozik (Fotó: AFP)
Ugyan csak most jutott vissza a Leeds United az angol labdarúgó Premier League-be, már a Bajnokok Ligája-szereplésről álmodozik Angus Kinnear klubigazgató.

 

Szerinte az első osztályba való feljutás csak az „alaptábor” az együttes számára.

„Amellett, hogy most ünnepelünk és nagyon izgatottak vagyunk, vissza kell térnünk oda, ahova tartozunk. Azért kell dolgoznunk a következő években, hogy a Leeds olyan dolgokért harcolhasson, amiért egy ilyen múltú klubnak harcolnia kell: a legjobb helyezésekért és a Bajnokok Ligája-szereplésért” – jelentette ki Kinnear, aki 2017 óta vezeti a klubot.

Az ügyvezető bízik abban, hogy a csapatot edző Marcelo Bielsa meghosszabbítja a mostani idény végén lejáró szerződését.

„Pontosan tudja, milyen irányba szeretné vinni ezt a klubot. A legnehezebb vele kapcsolatban, hogy a szándékai kicsit mindig titokzatosak, de szerintem beleszeretett a Leedsbe” – fogalmazott Kinnear a 64 esztendős argentin szakvezetővel kapcsolatban.

A háromszoros angol bajnok Leeds United a másodosztály aranyérmeseként, 16 év után szerepelhet ősztől ismét a Premier League-ben. Az együttes 1998 és 2003 között folyamatosan az európai kupaporondon volt érdekelt, 2001-ben elődöntőig jutott a Bajnokok Ligájában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik