nemzetisport.hu
2016.03.09 13:23 Frissítve: 2016.03.09 13:55

Newcastle: most éppen Benítez lehet a megmentő – sajtóhír

A legfrissebb angol sajtóhírek szerint most éppen Rafa Benítez a legesélyesebb arra, hogy Steve McClarentől átvegye a Newcastle United irányítását, és tűzoltómunkával megmentse a pillanatnyilag kieső helyre szoruló együttest.

 

Amint arról korábban beszámoltunk: eddig az a David Moyes tűnt befutónak, aki novemberben szakított a Real Sociedaddal. A tréner a most bedobott Benítezzel annyi párhuzamot tud felmutatni, hogy a spanyol edző is a La Ligában dolgozott legutóbb, őt a Real Madridtól küldték el év elején.

Angliában úgy tudják, hogy McClaren menesztése már eldöntött tény, a klubnál csupán azért várnak a hivatalos megerősítéssel, mert az utódlással kapcsolatban még nincs végleges megoldás. Az viszont biztos, hogy az utód megbízatása a Newcastle Unitednél csupán a szezon végéig szólna. A klubvezetők sem akarják lekötelezni magukat hosszú távra, hiszen nem tudhatják: a következő szezonban melyik osztályban szerepelnek.

A Newcastle 28 bajnokin 24 pontot szerzett – legutóbbi hat bajnokijából ötször kikapott –, amellyel az utolsó előtti helyen áll. Bár a sűrű alsóházban egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint közvetlen riválisai. Jelen állás szerint a legnagyobb valószínűséggel a PL-ben egyre inkább leszakadó négyes – Sunderland, Norwich City, Newcastle United, Aston Villa – közül kerülhet majd ki a három kieső.

A Liverpool élén sikereket elérő, a vörösöket 2010-ig irányító Benítez legutóbb a Chelsea-nél dolgozott Angliában – azóta volt a Napolinál és a Real Madridnál –, ám londoni munkássága az El-trófea ellenére rövidre sikerült: fél év után távozott.

2023.09.30 17:08:15

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Tottenham nyomása góllá érett, így a londoni csapat elvette a Mersey-partiak veretlenségét.

2023.09.28 23:09:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Meggyőződésem, hogy egy csapatot úgy lehet fejleszteni, ha az egyénekből kihozzuk a legjobbat, de úgy, hogy ez nem vezet önzőséghez és önzéshez. Változtathatsz, csinálhatsz mást, módosíthatsz a meglévő játékosaidtól függően, de a DNS-ed ugyanaz marad. Az én vagyok a karakterem, a történetem, a családom, a múltam, a játékos-pályafutásom.

2023.09.27 17:39:01

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jobban kezdett a Ligakupában a Leicester City, de a végére kijött a két csapat közötti tudáskülönbség.

2023.09.24 14:41:00

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Szoboszlai Dominik ismét végig pályán volt Jürgen Klopp együttesében.

2023.09.16 13:06:51

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Az első félidőben jobb volt a Wolverhampton, vezetett is, de a hajrára felőrölte ellenfelét a Liverpool.