Newcastle: most éppen Benítez lehet a megmentő – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.09. 13:23
A legfrissebb angol sajtóhírek szerint most éppen Rafa Benítez a legesélyesebb arra, hogy Steve McClarentől átvegye a Newcastle United irányítását, és tűzoltómunkával megmentse a pillanatnyilag kieső helyre szoruló együttest.

Amint arról korábban beszámoltunk: eddig az a David Moyes tűnt befutónak, aki novemberben szakított a Real Sociedaddal. A tréner a most bedobott Benítezzel annyi párhuzamot tud felmutatni, hogy a spanyol edző is a La Ligában dolgozott legutóbb, őt a Real Madridtól küldték el év elején.Amint arról korábban beszámoltunk: eddig az a David Moyes tűnt befutónak, aki novemberben szakított a Real Sociedaddal. A tréner a most bedobott Benítezzel annyi párhuzamot tud felmutatni, hogy a spanyol edző is a La Ligában dolgozott legutóbb, őt a Real Madridtól küldték el év elején.

Angliában úgy tudják, hogy McClaren menesztése már eldöntött tény, a klubnál csupán azért várnak a hivatalos megerősítéssel, mert az utódlással kapcsolatban még nincs végleges megoldás. Az viszont biztos, hogy az utód megbízatása a Newcastle Unitednél csupán a szezon végéig szólna. A klubvezetők sem akarják lekötelezni magukat hosszú távra, hiszen nem tudhatják: a következő szezonban melyik osztályban szerepelnek.

A Newcastle 28 bajnokin 24 pontot szerzett – legutóbbi hat bajnokijából ötször kikapott –, amellyel az utolsó előtti helyen áll. Bár a sűrű alsóházban egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint közvetlen riválisai. Jelen állás szerint a legnagyobb valószínűséggel a PL-ben egyre inkább leszakadó négyes – Sunderland, Norwich City, Newcastle United, Aston Villa – közül kerülhet majd ki a három kieső.

A Liverpool élén sikereket elérő, a vörösöket 2010-ig irányító Benítez legutóbb a Chelsea-nél dolgozott Angliában – azóta volt a Napolinál és a Real Madridnál –, ám londoni munkássága az El-trófea ellenére rövidre sikerült: fél év után távozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik