MU: „Szinte árulás” – Martial kitálalt korábbi edzőiről

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.09.12. 16:42
null
Martial és Mourinho között nem volt felhőtlen a kapcsolat (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United francia támadója, Anthony Martial két korábbi edzőjét, José Mourinhót és Ole Gunnar Solskjaert is élesen kritizálta egy interjúban, melyet a France Footballnak adott – hívta fel a figyelmet a manchestereveningnews.co.uk.

 

A most sérüléssel küszködő csatárt 2015-ben szerződtette az MU, akkor még Louis van Gaal irányította a csapatot. 2016 nyara és 2018 decembere között José Mourinho volt a menedzser, Ole Gunnar Solskjaer pedig tavaly novemberig vezette a gárdát.

A portugál trénerrel kapcsolatban elárulta, hogy már az elején csalódott benne.

„Minden a mezszámommal kezdődött – kezdte Anthony Martial.A nyári szünet alatt küldött nekem egy üzenetet, hogy szeretnék-e a 11-es mezszámra váltani. Azzal érvelt mellette, hogy a klub legendás játékosa, Ryan Giggs is ezzel a számmal játszott. Elmondtam neki, hogy a legnagyobb tisztelettel vagyok Giggs iránt, de szeretném megtartani a 9-es mezemet.”

„Amikor visszatértem a csapathoz, láttam, hogy a 11-es számú mezen szerepel a nevem, szóval nem kezdődött jól a közös történetünk (a 9-es az érkező Zlatan Ibrahimovicé lett – a szerk.). Nem volt tisztelettel irántam. Beszélt rólam a sajtóban, utalt rám, kicsit úgy, mint korábban tette azt Karim Benzemával a Real Madridnál. Szerette ezeket a kis játszmákat, de tudta, kivel csinálhatja meg – mondta Martial. – Jól tudta, hogy csak húszéves vagyok, így ha bármit mondok, akkor az olyan lenne, mint a fiatal, aki tiszteletlen az idősebbel szemben. Ezért nem mondtam semmit, hiszen hiábavaló lett volna.”

„A következő idény első felében én voltam a csapat legjobbja, aztán idehozta Alexis Sánchezt, és már alig jutottam szóhoz. Az a világbajnokság évében volt, és súlyosan megfizettem az árát, lemaradtam róla. A franciák ráadásul megnyerték. Ott kellett volna lennem...”

Martial nem örült annak, hogy sérülten kell teljesítenie (Fotó: Getty Images)
Martial nem örült annak, hogy sérülten kell teljesítenie (Fotó: Getty Images)

Martial helyzete jobbá vált Ole Gunnar Solskjaer érkezésével, de úgy érzi, az új menedzser később elárulta őt azzal, hogy nem védte meg a nyilvánosság előtt, amikor sérülten játszott.

„Abban a két évben rendszeresen sérülten játszottam. Az emberek nem tudták, de a Covid-időszakot követő négy hónapban nem bírtam futni, de az edző közölte velem, hogy szüksége van rám, így játszottam. De mivel nem bírtam futni, elég nehéz volt futballoznom – árulta el a francia válogatott csatár. – A szurkolók engem is megtaláltak, Solskjaer azonban egyszer sem említette a médiának, hogy milyen állapotban vagyok.”

„Természetesen újra megsérültem, és amikor visszatértem, vége volt, nem játszottam többet. Ez nagyon rosszul érintett, úgy éreztem, igazságtalanság történt. Arra kértek, hogy áldozzam fel magam a csapat érdekében, aztán a színfalak mögött semmibe vettek. Számomra ez már majdnem egyenlő az árulással. Ezt pedig gyűlölöm. Lehet hibáztatni, de nem azért, mert színleltem volna” – szögezte le Martial.

A manutdfanatics.hu is szemlézte az interjút, melynek végén arra hívta fel a figyelmet, hogy bár az edző felelőssége a kezdőcsapat kijelölése, az erőnléti problémákkal küzdő játékosok játékra alkalmasnak nyilvánítása a klub orvosi stábjának feladata.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik