MU: Rooney szerint Ferguson okolható a formahanyatlásáért

Vágólapra másolva!
2013.10.10. 09:40
null
Úgy tűnik, Rooney nem bánja, hogy Ferguson lelépett a színről Manchesterben (Fotó: Action Images)
Wayne Rooney, a Manchester United támadója az angol sajtónak adott nyilatkozatában arra utalt, hogy Alex Ferguson okolható az elmúlt szezonban bekövetkezett formavesztéséért, mert szerinte a csapat korábbi menedzsere nem kezelte őt megfelelően.

 

Ferguson október elején a PBS amerikai csatornának – amelynek először beszélt hosszabban a visszavonulása óta – adott interjújában azt mondta, szerinte semmi különös nem történt közte és Rooney között annak ellenére, hogy a menedzser utolsó két bajnoki mérkőzésén a válogatott támadó keretbe sem került.

Ferguson azt mondta, kezet tudna fogni Rooneyval, ha ő odamenne hozzá, és szerinte jó hatással volt a támadóra, hogy a Manchester United világossá tette, nem engedi el a Chelsea-hez.

Rooney szerint ugyanakkor Ferguson is hibás abban, hogy az elmúlt évad végére erőteljesen visszaesett a teljesítménye. „Tudom, hogy nem az előző volt a legjobb szezonom, de többször több pozícióban játszottam. Azt éreztem, hogy nincs meg a folytonosság, ami előrelendítené a játékomat. És amikor nem ugyanazon a poszton játszol, nehéz minden egyes alkalommal alkalmazkodni. Amikor a középpályán szerepeltem, úgy éreztem, hogy rendben volt a teljesítményem, de nem akartam ott játszani. A múltban nem volt problémám azzal, ha más feladatom van, de úgy éreztem, megérdemlem, hogy a megfelelő helyen kapjak bizalmat” – mondta Rooney.

„Természetesen csalódott voltam, és ez kihathatott néhány meccsemre, s talán ahogy öregszem, a lábaim is veszítenek erejükből. Nem azt szerettem volna, hogy én játsszak középcsatárt, de szerettem volna a két támadó egyike lenni. A klubnál mindenki tudta, hol szeretnék játszani, és emiatt csalódott voltam, mert a középpályán kellett volna játszanom, de nem akartam. Mindig úgy álltam hozzá a dolgokhoz, hogy segítek a csapatnak, de azt hiszem, eljött az idő, amikor a saját karrierem érdekében egy kicsit önzőnek kell lennem. David Moyes érkezésével ismét elöl játszom, és élvezem. De nem fogok tiltakozni, ha az utolsó tíz-tizenöt percben hátra kell mennem” – nyilatkozta Rooney, aki szerint a „Chelsea-affér” nem játszott közre a boldogtalanságában.

„Igazán boldog voltam egész nyáron, még ha ez kívülről nem is tűnt így. Megszületett a második gyermekünk, aztán örültem, hogy újra játszhatok és sérülésmentes vagyok. Nyugodt voltam, sok minden történt persze körülöttem, de aki számított a klubnál, azzal beszéltem, és tisztában voltunk vele, mit akar a másik” – tette hozzá Rooney, akinek két év múlva jár le a szerződése, és nem zárta ki, hogy hosszabbít a klubbal.

Rooney ebben a szezonban nyolc tétmérkőzésen öt gólt és négy gólpasszt jegyez a Unitedben, amely Moyes irányításával bukdácsolva kezdte az angol bajnokságot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik