Liverpool: „Visszatérek” – Van Dijk üzent a sérülése után

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.10.19. 09:51
null
Virgil van Dijk hosszú kihagyásra kényszerül (Fotó: AFP)
A szombati, Everton elleni bajnoki mérkőzésen (2–2) súlyos térdsérülést szenvedő Virgil van Dijk üzent a szurkolóknak, miután bebizonyosodott, hogy hosszú időre a partvonalon túlra kényszerül.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Liverpool szombaton 2–2-es döntetlent játszott a városi rivális Evertonnal. A találkozó ötödik percében a vendégek tizenhatoson belülre beívelt szabadrúgását követően a hazaiak kapusa, Jordan Pickford felrúgta Virgil van Dijket. A csúnya jelenet tizenegyest és piros lapot is hozhatott volna, de mivel a holland játékos lesen állt, kifelé következett szabadrúgás.

Vasárnap bebizonyosodott, hogy Van Dijk keresztszalagja elszakadt, így meghatározatlan ideig nem léphet pályára, de könnyen lehet, hogy ebben az idényben már nem futballozhat – előzetesen 7-8 hónapos kihagyásról szóltak a hírek. A diagnózis után a 29 éves holland védő üzent a szurkolóknak.

„Ma délután találkoztam egy vezető tanácsadóval, hogy elkezdjük megtervezni a rehabilitációm részleteit a tegnapi eset után.

Most teljes mértékben a felépülésemre koncentrálok, és arra, hogy mielőbb visszatérhessek.

A nyilvánvaló csalódottság ellenére szilárdan hiszek abban, hogy a nehézségben lehetőséget találhatok, és Isten segítségével biztosan jobb állapotban, erősebben térhetek majd vissza, mint amilyen valaha voltam.

A futballban – ahogy az életben is – hiszem, hogy minden okkal történik, fontos, hogy megpróbáljam megőrizni a nyugalmamat, akár magaslatokban, akár mélységekben járok. A feleségem, a gyermekeim, a családom és a liverpooliak segítségével készen állok az előttem álló kihívásra.

Szeretnék köszönetet mondani a támogató üzenetekért, nekem és a családomnak is sokat jelentenek ezek. Most mindent megteszek azért, hogy a lehetőségeimhez mérten támogassam a csapattársaimat az elkövetkező nehéz hetek előtt, és napról napra haladjak a saját felépülésemmel. Visszatérek.”


Card

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik