T. D. 2020.10.19 09:51 Frissítve: 2020.10.19 09:51

Liverpool: „Visszatérek” – Van Dijk üzent a sérülése után

A szombati, Everton elleni bajnoki mérkőzésen (2–2) súlyos térdsérülést szenvedő Virgil van Dijk üzent a szurkolóknak, miután bebizonyosodott, hogy hosszú időre a partvonalon túlra kényszerül.

Virgil van Dijk hosszú kihagyásra kényszerül (Fotó: AFP)

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Liverpool szombaton 2–2-es döntetlent játszott a városi rivális Evertonnal. A találkozó ötödik percében a vendégek tizenhatoson belülre beívelt szabadrúgását követően a hazaiak kapusa, Jordan Pickford felrúgta Virgil van Dijket. A csúnya jelenet tizenegyest és piros lapot is hozhatott volna, de mivel a holland játékos lesen állt, kifelé következett szabadrúgás.

Vasárnap bebizonyosodott, hogy Van Dijk keresztszalagja elszakadt, így meghatározatlan ideig nem léphet pályára, de könnyen lehet, hogy ebben az idényben már nem futballozhat – előzetesen 7-8 hónapos kihagyásról szóltak a hírek. A diagnózis után a 29 éves holland védő üzent a szurkolóknak.

„Ma délután találkoztam egy vezető tanácsadóval, hogy elkezdjük megtervezni a rehabilitációm részleteit a tegnapi eset után.

Most teljes mértékben a felépülésemre koncentrálok, és arra, hogy mielőbb visszatérhessek.

A nyilvánvaló csalódottság ellenére szilárdan hiszek abban, hogy a nehézségben lehetőséget találhatok, és Isten segítségével biztosan jobb állapotban, erősebben térhetek majd vissza, mint amilyen valaha voltam.

A futballban – ahogy az életben is – hiszem, hogy minden okkal történik, fontos, hogy megpróbáljam megőrizni a nyugalmamat, akár magaslatokban, akár mélységekben járok. A feleségem, a gyermekeim, a családom és a liverpooliak segítségével készen állok az előttem álló kihívásra.

Szeretnék köszönetet mondani a támogató üzenetekért, nekem és a családomnak is sokat jelentenek ezek. Most mindent megteszek azért, hogy a lehetőségeimhez mérten támogassam a csapattársaimat az elkövetkező nehéz hetek előtt, és napról napra haladjak a saját felépülésemmel. Visszatérek.”


Card

2020.11.28 13:04:21

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Egy egyes döntetlenre végződött a kiscsapat, a címvédő és a videobírós stáb nagy mérkőzése.

2020.11.26 06:42:16

Angol labdarúgás DÓCS ÁKOS

A walesi nem csupán átlátta a futballt, de meg is értette azt – így játszhatott 40 éves koráig a legenda.

2020.11.23 12:09:22

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Spurs szembemegy a Bayern és a Liverpool diktálta trendekkel, a Kane, Szon kettősre építve mégis hatékony támadásban is.

2020.11.22 19:26:42

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sorozatban 64. hazai bajnokiján is veretlen maradt a Pool, miközben magabiztosan győzött a Leicester City ellen.

2020.11.21 17:36:15

Angol labdarúgás B. Á.

José Mourinho együttese kiválóan védekezett és kontrázott a manchesteriek ellen.