Liverpool: Klopp korábban még tartott a menesztéstől

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.22. 22:02
null
Jürgen Klopp a liverpooli kezdetekkor tartott tőle, hogy idő előtt meneszthetik (Fotó: AFP)
Jürgen Klopp, a labdarúgó Bajnokok Ligájában címvédő FC Liverpool vezetőedzője attól tartott, hogy nem kap elég időt a nagy múltú klubnál és idő előtt menesztik az állásából – árulta el a Sky Sportsnak adott interjúban.

 

Az 52 éves német szakember 2015-ben Brendan Rodgerstől vette át az együttes irányítását, és mint elmondta, tisztában volt vele, hogy egy Liverpoolhoz hasonló nagy klubnál gyorsan kell szállítania az eredményeket, ha pedig ezt nem teszi meg, meneszthetik – amire karrierje során még nem volt példa.

Klopp a Sky Sportsnak hangsúlyozta, meg akarta változtatni a gárda játékstílusát, amihez idő kell, a tulajdonosok pedig hét-nyolc mérkőzés után látták is a fejlődést. „Attól a pillanattól kezdve egy másodpercre sem kérdőjeleztek meg” – mondta a tréner.

Klopp az első három idényében három döntőt játszott a csapattal, de az Európa-ligában, majd a Ligakupában és a Bajnokok Ligájában is vereséget szenvedett. Az előző szezon végén azonban a Tottenham legyőzésével összejött a BL-trófea, a jelenlegi idényben pedig a Liverpool toronymagasan vezeti a Premier League-et, igaz, egyelőre kérdéses, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakított évadnak mi lesz a sorsa. A német tréner megjegyezte, a tulajdonosok az elveszített finálékat követően is mindig biztosították a bizalmukról, és arról, hogy jó úton halad a gárda, ez pedig bizonyosodott is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik