Klub-vb: „Igyekszünk úgy tenni, mintha itt lenne” – kedden Lőw helyettesítette Tuchelt

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.02.09. 10:10
null
Lőw Zsolt helyettesítette kedden Thomas Tuchelt, igaz, rögvest kijelentette, hogy a csapat felkészülésében egyetlen ember aligha helyettesíthetné a német menedzsert (Fotó: Getty Images)
Egyetlen ember képtelen helyettesíteni a koronavírusos Thomas Tuchelt, a Chelsea teljes szakmai stábjának közösen kell megoldania ezt a kihívást – jelentette ki a londoni csapat magyar edzője, Lőw Zsolt az al-Hilal elleni klubvilágbajnoki elődöntőt megelőzően. A szakember kedden a vezetőedzőknek fenntartott székben ülhetett, kérdés, vajon a szerda délutáni meccsen is ő foglalja-e majd el az alapesetben Tuchelnek járó helyet a kispadon. 

 

Thomas Tuchel, a Chelsea menedzsere még az előző héten produkált pozitív koronavírustesztet, így nem utazhatott el a londoniakkal a klubvilágbajnokság helyszínére, sőt, már a szombati, Plymouth elleni FA-kupa-meccsen sem ülhetett le a kispadra. Akkor a mérkőzés előtti kötelező médiamegjelenések alkalmával Arno Michels helyettesítette honfitársát, később pedig az 54 esztendős segédedző irányította a kupamérkőzésen is a csapatot. Ezúttal, az al-Hilal elleni klub-vb-elődöntőre készülve Lőw Zsolt állt a sajtó rendelkezésére – persze korai lehet messzemenő következtetéseket levonni ebből.

Ami viszont tény: Tuchel a szerdán, magyar idő szerint 17 óra 30 perckor kezdődő találkozón még biztosan nem lesz ott a pálya szélén.

„Thomas követi a kormányzati előírásokat, mindennap tesztel és mind abban reménykedünk, hogy a következő teszt negatív lesz. Addig is igyekszünk megadni neki az érzetet, hogy velünk van és abszolút szükségünk is van a támogatására. Komoly kihívás, hogy fizikailag nincs itt, de próbáljuk kihozni a lehető legtöbbet a helyzetből. Állandó kapcsolatban állunk, rengeteget egyeztetünk, szinte mindig hív minket. Hívásban vagyunk edzés közben, és esténként is – igyekszünk úgy tenni, mintha itt lenne velünk” – mondta a helyzetről Lőw az általa tartott keddi edzést követően.

„Thomast egyikünk sem tudja lemásolni, ő a világ egyik legjobb edzője, így meg kell osztanunk az egész edzői stábon belül a különböző feladatokat. Igyekszünk fejlődni és folyamatosan változtatunk a dolgokon, annak megfelelően, ha valakinek akad egy jó meglátása, észrevétele” – tette hozzá a Chelsea hivatalos honlapja által idézett magyar szakember. A pluszfeladatokból jut a gárda mellett technikai tanácsadóként dolgozó Petr Cechnek is, akit Lőw külön kiemelt a keddi sajtótájékoztatón.

„Petr elképesztő támogatást nyújt. Teszi ezt úgy, hogy kiváló érzéke van ahhoz, mikor lépjen elő, mert valóban jól jön a segítsége, illetve mikor maradjon a háttérben. Nem akarja ránk erőltetni magát, nem akar minden egyeztetésen részt venni, de mindig ott van velünk, amikor szükségünk van rá. Mindannyian boldogok vagyunk, hogy számíthatunk a segítségére” – mondott köszönetet a klubikonnak számító korábbi kapusnak.

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, ARAB EMÍRSÉGEK
AZ 5. HELYÉRT
14.30:
Monterrey (mexikói)–al-Dzsazira (arab emírségekbeli)
ELŐDÖNTŐ
17.30:
Chelsea (angol)–al-Hilal (szaúdi), Abu-Dzabi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik