Gyász: elhunyt Jackie Charlton, az angolok világbajnok védője

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.07.11. 10:42
null
Jackie Charlton (1935–2020)
Hosszas betegség után, 85 éves korában elhunyt Jackie Charlton, a Leeds United és az angol válogatott legendás védője – tudatta a Leeds a hivatalos oldalán.

 

Jackie Charlton 23 éves játékos-pályafutását a Leeds Unitednél töltötte, ezalatt klubrekordot jelentő 773 tétmérkőzésen lépett pályára a kiváló középső védővé váló futballista, aki 96 szerzett góljával a kilencedik helyen áll a klub örökös góllövőlistáján.

Az angol válogatottban 35 alkalommal szerepelt, tagja volt az 1966-os világbajnokságon diadalmaskodó csapatnak, és a két évvel később Eb-bronzérmet szerző gárdának. Klubcsapatával angol bajnoki címet (az élvonalban és a másodosztályban is), FA-kupa-sikert, Ligakupa-győzelmet és Szuperkupa-aranyérmet is ünnepelhetett, míg kétszer a Vásárvárosok Kupájában is a csúcsra ért szeretett egyesületével.

Visszavonulása után edzősködni kezdett, irányította a Middlesbrough-t, a Sheffield Wednesdayt, a Newcastle Unitedet és az ír válogatottat – utóbbival egy Európa-bajnokságra és két világbajnokságra is eljutott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik