Nemzetisport.hu 2010.08.25 22:57 Frissítve: 2015.02.14 01:04

Gólok, gólpasszok - Gera-parádé a Ligakupában

A labdarúgó Angol Ligakupa 2. fordulójában a tegnapi 21 meccs után ma három találkozót rendeztek. A Fulham a kétgólos Gera Zoltán vezetésével győzött 6–0-ra a negyedosztályú Port Vale ellen, a Newcastle United Kádár Tamással a soraiban pedig a szintén negyedosztályú Accringtont búcsúztatta, míg az Everton a harmadik vonalban szereplő Huddersfield ellen nyert.

Gera Zoltánéknak volt okuk az ünneplésre, 6–0-ra győztek a Port Vale ellen (Fotó: fulhamfc.com)

Ma a Fulham egyik szurkolói oldalán megjelent találgatás szerint Gera Zoltánra nem számít a csapat új menedzsere, Mark Hughes, és a magyar támadó a francia Auxerre-hez távozhat.

Egyes fórumokon az is megjelent, hogy Gera a belga Moussa Dembelé érkeztével válhat létszámfölöttivé, ám a két futballista a Port Vale elleni Ligakupa-meccsen rácáfolt a pletykákra, és bizonyította, hogy megférnek egymás mellett a csapatban – mindketten gólt szereztek a 6–0-ra megnyert meccsen, Gera kétszer is eredményes volt.

A magyar válogatott játékos a 10. percben Matthew Briggs bal oldalról érkező beadásából fejelt a kapuba, vezetést szerezve csapatának.

Ezt követően Gera az előkészítésben jeleskedett: előbb a már említett Dembelét szolgálta ki, majd Bobby Zamorának adott gólpasszt.

A szünet előtt aztán ismét ő maga fejezett be egy akciót, bal lábbal a jobb szélről 16 méterről talált a kapuba, ezúttal őt hozta helyzetbe Zamora.

A Fulham a második félidőben még két gólt lőtt, Gera pedig adott még egy gólpasszt, ezúttal Clint Dempseynek, így végül 6–0-ra győztek a londoniak. A negyedosztályú Port Vale elleni sikerből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, de a mérkőzést végigjátszó Gera jó teljesítménye mindenképpen jelzésértékű lehet Mark Hughes menedzser számára, aki a bajnokságban az eddigi két meccsen 73 percet adott a magyar futballistának. A Fulham vezetői egyébként már korábban jelezték, hogy Gera nem eladó, és ezen a véleményükön aligha fognak változtatni a mai meccs után.

A Newcastle United Kádár Tamással a soraiban változatos, több szép gólt is hozó meccsen 3–2-re megverte a negyedosztályú Accringtont; a magyar védő a pályán töltötte a 90 percet.

Az Everton 5–1-re győzött a harmadik vonalban szereplő Huddersfield Town ellen.

 ANGOL LIGAKUPA
2. FORDULÓ
Fulham–Port Vale 6–0
Accrington–Newcastle United 2–3
Everton–Huddersfield Town 5–1

 

2022.09.09 00:12:49

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bajnokcsapatainkat előselejtezős fordulók során át előszobáztatják a BL-ben, míg a sajátjaik akkor is automatikusan a főtáblán kezdik, ha nem is bajnokok.

2022.09.06 10:00:55

Angol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

Súlyos betegsége miatt csaknem abbahagyta, ma ő a világ egyik legjobb védekező középpályása.

2022.09.05 12:49:14

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

Látványos fejlődési pályára állt a Newcastle United, amióta szaúd-arábiai kézbe került.

2022.09.04 16:09:24

Angol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Antony góllal debütált, és bár Saka utána egyenlített, kettővel nyertek a manchesteriek.