FFT: a chilei szenzáció, kitört a Ben Brereton-mánia, és nincs rá orvosság

FFT, V. SZ.FFT, V. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.02.15. 17:29
Ben Brereton Díaz 2020-ban minden erejével a Championshipre összpontosított, mígnem váratlan fordulat következett. A közösségi médiának köszönhetően a Blackburn stoke-i születésű csatárát behívták a chilei válogatottba májusban, de ez még csak a kezdete volt egy őrült évnek, amiről beszélt az FFT-nek.

Ki volt az egyetlen angol labdarúgó, aki gólt szerzett aznap este, amikor Anglia a 2020-as Európa-bajnokságon megmérkőzött Skóciával? A beugratós kérdésre a következő években bármelyik kocsmai kvízen számíthatunk.

A lapos Wembley-találkozó gól nélküli döntetlennel végződött, John Stones kapufát érő fejese volt a mérkőzés legizgalmasabb eseménye. Néhány órával a lefújás után, 8577 kilométerrel távolabb, a brazíliai Cuiabában a Blackburn Rovers 22 éves csatára a nemzeti hőssé válás küszöbén állt. A Stoke-on-Trent-i születésű játékos a tizedik percben mámoros örömmel csókolta meg mezén a chilei címert, miután az alsó sarokba vágta a labdát. Ben Brereton Díaz első nemzetközi góljának köszönhetően a chilei válogatott, a La Roja 1–0-ra legyőzte Bolíviát a 2021-es Copa América-találkozón. Kitört a Brereton-mánia.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik