FA-kupa: Maguire, Jones, Lingard – „libalegelőn” vágott hatot az MU

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.26. 17:56
A Manchester United 5–0-s első félidő után 6–0-ra verte meg idegenben a harmadosztályú Tranmere Roverst az angol labdarúgó FA-kupában, ezzel bejutott a legjobb 16 közé.

Bevezetőnket nem véletlenül követte három kép, a Tranmere Rovers stadionjának, a Prenton Parknak a gyepszőnyege ilyen állapotban volt nagyjából 30-40 perccel a Manchester United elleni FA-kupa-mérkőzés előtt.

A helyzet a kezdő sípszóra sem lett sokkal jobb, de a „vörös ördögöket” egyáltalán nem zavarta, hogy ezúttal nem biliárdasztal simaságú játéktéren kell futballozniuk, ugyanis a 16. percre már háromgólos előnyre tettek szert. Előbb Harry Maguire könyvelte el első találatát a Manchester United játékosaként (ennél nagyobb gólt nemigen rúghatott volna), három perccel később Diogo Dalot duplázta meg az előnyt, majd Jesse Lingard is betalált. Utóbbi futballista idén máris annyi gólnál jár az angol versenysorozatokban, mint amennyivel a 2019-es esztendőt befejezte. Esetében ez egy gólt jelent.

Innen nem olyan könnyű szögletet rúgni
Innen nem olyan könnyű szögletet rúgni

Az első félidő végén 2150 nap után (2014 márciusa óta először) Phil Jones, majd Anthony Martial is feliratkozott a gólszerzők közé (0–5). A Manchester United legutóbb 2001 februárjában szerzett tétmérkőzés első félidejében öt gólt, amikor az Arsenalt 6–1-re megverte, s akkor az ötödik találatot épp a csapat jelenlegi menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer jegyezte.

A szünet után a ballábas Mason Greenwood jobbal értékesített egy tizenegyest, megszerezve a 10. gólját ebben az idényben (0–6).

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (ÁTKATTINTÁSSAL)

Az MU-ban 1892 októbere óta először talált be hat különböző játékos hivatalos mérkőzésen, a legutóbbi ilyen alkalomkor a „vörös ördögök” 10:1-re győzték le a Wolverhamptont.

Még egy érdekesség a statisztikák kedvelőinek: a Manchester United minden sorozatot figyelembe véve a legnagyobb különbségű idegenbeli győzelmét aratta 1999 februárja óta. Akkor a Nottingham Forest vendégeként nyert 8–1-re – többek között Solskjaer négy góljának köszönhetően.

Diogo Dalot gólját ünneplik a Manchester United játékosai (Fotó: AFP)
Diogo Dalot gólját ünneplik a Manchester United játékosai (Fotó: AFP)

ANGOL FA-KUPA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Tranmere Rovers (III.)–Manchester United 0–6 (Maguire 10., Dalot 13., Lingard 16., P. Jones 41., Martial 45., Greenwood 56. – 11-esből)

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Manchester City–Fulham (II.) 4–0 (Gündogan 8. – 11-esből, Bernardo Silva 19., Gabriel Jesus 73., 76.) – BŐVEBBEN ITT!
Shrewsbury Town (III.)–Liverpool 2–2 (Cummings 65., 75. – az elsőt 11-esből, ill. C. Jones 15., D. Love 46. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik