B. D. K. 2022.01.07 14:55 Frissítve: 2022.01.07 15:07

FA-kupa: különleges mezben lép pályára az Arsenal, a fiataloknak üzen vele – videó

A No More Red kezdeményezés jegyében az Arsenal az Adidasszal együttműködve különleges mezt tervezett a csapat Nottingham Forest elleni idegenbeli FA-kupa-mérkőzésére – jelentette be honlapján a klub.

Jó célt szolgál a rendhagyó mez (Fotó: arsenal.com)

 

2020 júniusa és 2021 júniusa között több mint 10 ezer késes bűncselekményt hajtottak végre Londonban, ráadásul a feljegyzések óta a múlt évben volt a legtöbb tizenévesek által elkövetett gyilkosság a városban – ezek többségében a kés volt a gyilkos eszköz.

„Tavaly rekordszámú tizenéves lett gyilkosság áldozata Londonban. Itt az idő cselekedni, változást hozni! A fehér mezünk nem eladó, nem célunk vele a profitszerzés. No More Red!”


A No More Red kezdeményezés jegyében az Arsenal támogatja a fiatalokat az angol fővárosban, biztonságosabb, szebb jövőképet vázol fel nekik, akik ezáltal a saját közösségeikben pozitív példát tudnak mutatni. A kezdeményezést a német sportszergyártó cég, az Adidas is támogatja.

„Ezt a mezt nem tudod megvenni, csak kiérdemelni tudod azzal, hogy jó dolgokat teszel.”

„Az Adidasszal, Idris Elbával (Golden Globe-díjas angol színész, producer, énekes-dalszerző – a szerk.) és Ian Wrighttal a No More Red kampány nevében azon dolgozunk, hogy sport- és mentorprogramokkal segítséget nyújtsunk a fiataloknak.”


A kampány részeként az Arsenal az ikonikus piros-fehér mezéből egy meccs erejéig kiveszi a pirosat, így teljesen fehér szerelésben fog pályára lépni a Nottingham Forest elleni idegenbeli FA-kupa-meccsen vasárnap. Ezek a mezek nem kerülnek kereskedelmi forgalomba (a kampányban való aktív részvétellel lehet őket kiérdemelni), s a mérkőzés után a kezdő mezőnyjátékosok által viselt tíz mezt olyan szervezetek kapják majd meg, amelyek azért dolgoznak, hogy felszámolják a késes bűnözést és a fiatalon elkövetett bűncselekményeket. A kezdeményezés mellett többek között az „ágyúsok” legendája, Ian Wright is kiáll, és aktív szerepet vállal benne.


„Minden fiatal megérdemli, hogy lehetősége legyen kiteljesedni, hogy lehetősége legyen biztonságos környezetben élni, hogy lehetősége legyen az erőszaktól való félelem nélkül élni” – jelentette ki Wright. Hozzátette, hogy segíteniük kell a fiataloknak, hogy jobb életkörülményeket teremtsenek nekik.

„Azáltal, hogy több helyet biztosítunk számukra a sportolásra, hogy több támogatást nyújtunk nekik és olyan személyekkel hozzuk össze őket, akik inspirálják őket, együtt sikerülhet változást elérnünk a fiatalok életében Londonban.”

A különleges mez a pozitivitás szimbólumaként fog funkcionálni a közösségekben – teszi hozzá a klub.

ANGOL FA-KUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Vasárnap, 18.10: Nottingham Forest (II.)–Arsenal

2022.10.04 21:05:44

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. ...akinek néhány éve még az egész világ udvarolt.

2022.10.02 13:40:18

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Manchester United hiába szerzett három gólt, nem volt ellenszere a norvég klasszisra.

2022.10.01 12:23:30

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Partey hatalmas gólt lőtt, Jesus és Xhaka is betalált a Tottenham ellen. A vége 3–1.

2022.09.09 00:12:49

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bajnokcsapatainkat előselejtezős fordulók során át előszobáztatják a BL-ben, míg a sajátjaik akkor is automatikusan a főtáblán kezdik, ha nem is bajnokok.