M. M.
2023.01.24 10:03

Everton: Bielsa az első számú jelöltek között – sajtóhír

Amint azt korábban megírtuk, az Everton kirúgta a csapat menedzserét, Frank Lampardot, a klub viszont már ezt megelőzően megkezdte a korábbi Chelsea-játékos utódjának keresését. A The Athletic újságírója, David Ornstein, valamint a The Telegraph újságírója, Matt Law információi szerint Marcelo Bielsa a többségi tulajdonos, Farhad Moshiri első számú jelöltje a liverpooliak kispadjára.

Marcelo Bielsa iránt érdeklődik az Everton (Fotó: Getty Images)

 

Azt egyelőre nem tudni, mekkora támogatottsága lenne Marcelo Bielsának a vezetőség többi tagja között, valamint, hogy egyáltalán érdekelne-é a lehetőség a szakembert.

Bielsa 2022 februárja óta szabadúszó, ekkor távozott a Leeds éléről. A yorkshire-i klubot feljuttatta az első osztályba minden idők egyik legdominánsabb idényét produkálva a Championshipben a 2019–2020-as évadban. A Premier League-ben kilencedik helyezést ért el a csapattal, a következő kiírásban viszont a Leeds a kiesés felé tartott, amikor az argentint kirúgták, a helyére érkező Jesse Marsch pedig az élvonalban tartotta a klubot.

Bielsán kívül a West Bromwich Albion menedzsere, Carlos Corberan és a Southampton korábbi trénere, Ralph Hasenhüttl is a jelöltek között van. Az osztrák neve tavaly is felmerült az Everton kapcsán, amikor Rafa Benítez utódját keresték, de akkor még a Southampton alkalmazásában állt, ezért választotta az Everton Lampardot a Liverpool korábbi menedzserének utódlására.

Law információi szerint amíg nem kap választ Bielsától és a többi jelölttől a Goodison Parkban játszó csapat vezetősége, addig nem szeretne „tűzoltót” hozni, ezzel kizárva Sam Allardyce és Sean Dyche érkezésének lehetőségét.

2023.01.29 11:35:51

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A csapatból néhány éven belül világverő gárda is válhat, de ugyanekkora az esélye a totális csődnek.

2023.01.27 19:53:36

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A norvég az első FA-kupa-meccsét játszotta, de Nathan Aké döntött – Arteta túl sok kulcsembert pihentetett.

2023.01.22 22:16:32

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2023. A Burnley fizetett 2.8 millió eurót a saját csatáráért – hogy kölcsönadja • Sir Alex után Sir Jim az MU-nál?

2023.01.22 23:33:23

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A primadonna sohasem a hiúsága, a sértődöttsége, a kiváltságai jóvoltából lesz prima donna, hanem megfordítva. Először a tudás, a produkció, a tetszés, és csak azután azok a sallangok, amelyek – ez nyilvánvaló – nem feltétlenül teszik szimpatikussá. Ennek alapján, Pep Guardiola nem is igazi primadonna. Legfeljebb félig az.

2023.01.22 17:11:03

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A rendkívül izgalmas és fordulatos rangadón Eddie Nketiah kései gólja döntött.