R. P. 2022.08.26 20:05 Frissítve: 2022.08.26 20:33

Chelsea: Tuchel nem ülhet le a kispadra Leicester ellen

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea vezetőedzője, Thomas Tuchel nem ülhet le a kispadra szombaton a Leicester elleni bajnokin az angol szövetség (FA) döntése értelmében – számolt be a hírről többek között a BBC és a Chelsea is.

Fotó: AFP

 

Tuchelt az Antonio Contéval való nézeteltérése miatt tiltották el. A Chelsea–Tottenham mérkőzés közben, majd a mérkőzés lefújása után is kis híján összeverekedett a két szakvezető, ezért mindkét felet kiállította a játékvezető.

Az angol szövetség (FA) Tuchelt 35 ezer fontra büntette, emellett egy mérkőzésre szóló eltiltással is sújtotta, de utóbbit felfüggesztette a döntés írásos indoklásáig. Most azonban kiderült, hogy Tuchelnek le kell töltenie a büntetést.

Conte olcsóbban megúszta, 15 ezer fontos pénzbírságot kapott. Tuchel persze kiakadt, hogy Contét és őt nem ugyanolyan mértékben szankcionálták. „Azt értem, hogy eltiltottak és pénzbüntetést is kaptam, de nem tudom megérteni, hogy a másik edzőt miért nem ugyanígy büntették. Nehezemre esik ezt elfogadni.”

Tuchel távollétében Lőw Zsolt másodedző irányíthatja a csapatot a Leicester ellen szombaton, de erről a Chelsea még nem közölt semmi hivatalosat.

A Chelsea háza tájáról további rossz hír, hogy a csapat egyik erőssége, N'Golo Kanté várhatóan négy hétig nem állhat a csapat rendelkezésére térdszalagsérülés miatt. A 31 éves francia középpályás még a Spurs elleni mérkőzésen vált harcképtelenné, és a Leeds elleni mérkőzést már kihagyta.

 

2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.