D. S. B.
2023.03.04 11:00 Frissítve: 2023.03.05 16:50

Chelsea: közel a megegyezés Szoboszlaival – sajtóhír

Az olasz tuttomercatoweb.com értesülései szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) jelenleg 10. helyen álló Chelsea napokon belül megegyezhet a magyar válogatott csapatkapitányával, a német RB Leipzig középpályásával, Szoboszlai Dominikkal. A középpályás menedzsere, Esterházy Mátyás azonban cáfolta az olasz sajtóhírt.

 

Olasz értesülések szerint Szoboszlai Dominik napokon belül megegyezhet a Chelsea-vel (Fotó: Getty Images)

A lap úgy tudja, a Chelsea és Szoboszlai folyamatosan kapcsolatban vannak egymással, s nagyon közel állnak az üzlet megkötéséhez, a transzfer pedig a következő napokban le is záródhat. Az olaszok szerint az üzletben szerepet játszhat a Chelsea 2022 végén kinevezett technikai igazgatója, Christopher Vivell is, aki korábban az RB Leipzignél dolgozott hasonló pozícióban.

Szoboszlai menedzsere, Esterházy Mátyás a sportal.hu-nak cáfolta az olasz sajtóhírt.

„Egyetlen másik klubbal sincs szó egyezségről, semmilyen bejelentéssel nem készülünk a közeljövőben" – fogalmazott a játékosügynök, aki hozzátette, Szoboszlaira fontos tétmeccsek várnak a közeljövőben, azokra kell koncentrálnia nem a jövőjéről szóló pletykákra. 

Mint ismeretes, a Chelsea FC az orosz–ukrán háború miatt távozó Roman Abramovics után új kézbe került, Todd Boehly pedig nem sajnálta a pénzt új játékosokra, s a téli átigazolási időszakban 344 millió euróért igazolt labdarúgókat, ám egyelőre Enzo Fernández vagy Mihajlo Mudrik sem váltotta meg a világot, hiszen a csapat továbbra is szenved, 2023-ban lejátszott 11 meccse közül csupán egyet nyert meg négy döntetlen és hat vereség mellett, ráadásul mindössze négy gólt szerzett ezeken a találkozókon. Ezek után nem lenne meglepő, ha nyáron további, jelentős változások lennének a keretben.

2023.06.02 22:56:00

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A United csak tizenegyesből tudott betalálni, és ez kevés volt ahhoz, hogy megnyerje a manchesteri derbit.

2023.05.30 21:35:10

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ide nem jön dúsgazdag szerencselovag, hiszen arról stadionbeli felirat tanúskodik, mi a vélemény róluk errefelé: „A labdarúgás a szurkolóké, nem a sejkeké, az oligarcháké, az esélylesőké és a bankároké.”

2023.05.25 20:31:09

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Man. United bebiztosította magának a Bajnokok Ligája-indulást a következő idényre.

2023.05.24 23:48:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Premier League megnyerése a múlt ismeretében nem volt kihívás. A BL igen. Az legalizálná az elköltött eurószázmilliókat, akkor lehetne azt mondani, hogy a 2008-ban útjára indított arab futballprojekt végre sikeres. Bár szurkolói hovatartozástól függően alighanem sokan vitatják, de talán (vagy legfeljebb?) akkor lehet elkezdeni leszámolni az első és második számú manchesteri csapat kitételével.

2023.05.21 15:35:48

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Julián Álvarez korai gólja döntött a nem túl nagy iramú mérkőzésen.