I. SZ. 2021.01.27 14:52 Frissítve: 2021.01.27 15:54

PL: A Chelsea kerete egy ajándék Tuchelnek – Klopp

A Liverpoolt irányító Jürgen Klopp szerencsésnek nevezte a Chelsea-nél kedden vezetőedzőnek kinevezett Thomas Tuchelt, mert honfitársa bombaerős kerettel dolgozhat.

Klopp március közepén találkozhat Tuchellel angol bajnokin (Fotó: AFP, 2016)

Tuchel a Mainznál és a Dortmundál is Kloppot követte a kispadon, majd Párizsba szerződött, a PSG-vel két francia bajnoki címet szerzett, és BL-döntőbe jutott. Decemberben bocsátották el, majd Frank Lampard Chelsea-től való búcsúja után lett a londoni klub edzője.

 
Chelsea: Thomas Tuchel az új menedzser – hivatalos 
Guardiola biztos benne, Tuchel sikeres lesz a Chelsea-vel 

„Ez óriási lehetőség Tuchelnek. Sajnos nagyon jó edző, régóta ismerem és tisztelem őt. A Chelsea kerete egy ajándék neki, biztos, hogy ezt Thomas is így látja. Nagyon jók lesznek” – mondta Klopp.

A Chelsea a nyáron fiatal sztárok sorát szerződtette, de Lampard nem tudta kihozni a csapatból a maximumot.

„Az idény előtt elképesztően jól vásárolt játékosokat, de idő kell hozzá, hogy összeálljon a csapat – mondta Klopp, aki szerint Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa elhamarkodott döntést hozott Lampard menesztésével. – Túlzott reakció ilyen korán elbocsátani az edzőt. Abramovics úr sok mindent megad neked, pénzt, játékosokat, de nem a legtürelmesebb ember.”

Klopp csapata sincs jó formában, a legutóbbi öt bajnokiján nem tudott nyerni, a Manchester United kiejtette az FA-kupából, és februárban újabb erőltetett menet következik Bajnokok Ligája-mérkőzésekkel, újabb bajnoki rangadókkal a Tottenham, a West Ham, a Manchester City és a Leicester City ellen.

„A mai világban az élet minden területén gyorsan elveszítjük a bizalmunkat és a hitünket, minden nagyszerű vagy borzalmas. Pedig a kettő között is rengeteg verzió létezik. Mi csapatban dolgozunk a megoldáson. Az a célunk, hogy senki se akarjon ellenünk játszani. Arra, hogy ez a kép kialakuljon, minden mérkőzésen esélyt kapunk. Vissza akarunk vágni, minél több rosszat mondanak rólunk, annál elszántabbak vagyunk” – mondta Klopp.

2021.02.24 21:41:44

Angol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Egy edzőt persze elsősorban az eredmények minősítenek, azok is tartják a pozíciójában. Az RB Leipzig elleni budapesti BL-meccs előtt Klopp cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint maga is a távozáson gondolkodna.

2021.02.21 11:10:50

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Guardiola csapata sorozatban a 18. mérkőzését nyerte meg, az idényben a 23. alkalommal nem kapott gólt.

2021.02.20 10:33:25

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sorozatban a negyedik hazai mérkőzését is elbukta a címvédő, csaknem százéves negatív szériában van Pool.

2021.02.16 09:50:58

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A 30 éves német kulcsfigura lett a City 2021-es eddigi menetelésében. Azt mondja, volt már jobb is. Veszélyesebb aligha.

2021.02.11 16:49:57

Angol labdarúgás L. PAP ISTVÁN

A Liverpool FC történetének első igazi világsztárja az egyetlen kétszeres angol aranylabdás.