Championship: arab kézbe kerül a nagy múltú Leeds United

Vágólapra másolva!
2012.09.27. 14:23
A Bahrein Gulf Finance House megerősítette, hogy leányvállalata, a dubai illetőségű GFH Capital felvásárolja az angol másodosztályban (Championship) szereplő Leeds United labdarúgócsapatát.

A GFH Capital hivatalos közleményben tudatta, hogy átveszi a Leeds United irányítását. A cég annak ellenére csak most erősítette meg szerepvállalását, hogy Szalem Patel és David Haigh – a vállalat két vezetője – már a legutóbbi három Leeds-mérkőzésen is képviseltette magát.

Érdekesség, hogy a GFH Capital kedden Twitter-üzenetben gratulált a Leedsnek az Everton elleni Ligakupa-győzelemhez.

„Szép munka volt Leeds. Nagyszerű győzelem” – olvasható a bejegyzésben.

A GFH Capital hivatalos oldalán az alábbi közlemény olvasható.

„A GFH megerősíti, hogy a Gulf Finance House százszázalékos leányvállalata, a GFH Capital Limited kizárólagos szerződést írt alá a Leeds United anyavállalatával, a Leeds City Holdingsszal.”

További részleteket nem közöl a cég, ugyanis a GFH Capitalnek titoktartási kötelezettsége van – ezt megerősítette Ken Bates, a Leeds United tulajdonosa is.

Szalem Patel és David Haigh vezetőket nem lehetett elérni a GFH Capital dubai irodáiban, de utóbbi üzletember Twitter-üzenetében leírta: „Köszönöm mindenkinek a támogató üzeneteket. Ezek nagyon fontosak számunkra.”

A GFH Capital volt az első közel-keleti magántőke-befektető és tanácsadó vállalat, amelynek napjainkban már ázsiai, afrikai és arab országokban is található kirendeltsége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik