L. M.
2022.04.15 12:16 Frissítve: 2022.04.15 13:07

Burnley: távozik a csapat éléről Sean Dyche – hivatalos

A Burnley FC vezetősége hivatalos közleményben jelentette be, hogy menesztik Sean Dyche menedzsert. Vele együtt távozik Ian Woan asszisztens, Steve Stone, az első csapat edzője és Billy Mercer kapusedző is.

Sean Dyche kilenc és fél évig irányította a Burnleyt (Fotó: AFP)

Sean Dyche volt a Premier League-ben legrégebb óta szolgálatban lévő menedzser, kilenc és fél évig ült a Burnley kispadján. Ebben az időszakban kétszer juttatta fel a csapatot az első osztályba, ugyanennyiszer végzett az első tízben és bejutott az Európa-liga selejtezőjébe is, 51 év után először.

„Először is szeretném megköszönni Sean és a stáb munkáját az elmúlt évtizedben. A Turf Mooron töltött ideje alatt elért érdemeit a pályán és azon kívül is tisztelik a játékosok, a stáb, a szurkolók és a labdarúgás közössége” – írja Alan Pace, a klub elnöke.

„Habár ez az idény csalódást keltő, és amíg ennek a döntésnek a meghozatala hihetetlenül nehéz volt, azt gondoljuk, hogy a következő nyolc mérkőzésre szükséges a változás ahhoz, hogy a Premier League-ben maradjunk.”

A klub Dyche utódját nem nevezte meg, a további bejelentés még várat magára.

2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.