CS. B. 2022.04.01 16:47 Frissítve: 2022.04.01 17:18

BL: Guardiola valószínűleg nem számíthat kulcsjátékosára az Atleti ellen

Megtartotta sajtótájékoztatóját az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 31. fordulóját megelőzően a Manchester City menedzsere, Pep Guardiola. A spanyol szakember többek között arról is szót ejtett, hogy az Atlético Madrid elleni, jövő hét keddi BL-meccsen sérülés miatt feltehetőleg nem számíthat kulcsjátékosára, Rúben Diasra.  

 

Guardiola szerint Rúben Diasnak még szüksége van két hét pihenőre (Fotó: AFP)

 

„Rúben és Cole Palmer is sérült, a többiek rendben vannak – kezdte Pep Guardiola, akit arról is kérdeztek az újságírók, hogy mikor térhet vissza, illetve játszhat-e a portugál sztárvédő az Atlético Madrid elleni hazai meccsen. – Nem tudom, hogy meddig lesz sérült. Az orvos szerint négy-hat hetet kell kihagynia. Most a negyedik hétnél jár. Szerintem még szüksége van két hét pihenőre.”

Rúben Dias március elején, a Peterborough United elleni FA-kupa-találkozón sérült meg, így többek között a Manchester United elleni városi rangadót is ki kellett hagynia. 

Az 51 éves menedzser hangsúlyozta, jelenleg nem az Atlético Madridra és a Liverpool eredményeire, hanem következő bajnoki ellenfelére, a Burnleyre koncentrál.

Guardiola azt is elmondta, az edzésen nyújtott teljesítmények alapján állítja össze a kezdőcsapatot. Szerinte változó állapotban tértek vissza játékosai a válogatott szünetről: „vannak, akik frissen, vannak, akik kevésbé.”

2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.