Arsenal: felveti a pénz a csapatot, hol a látszatja?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.18. 20:08
null
Az Arsenal nagyon jól áll anyagilag (Fotó: Action Images)
Nyilvánosságra hozták az Arsenal labdarúgócsapatának pénzügyi mérlegét: a 2015. május 31-ével zárult kimutatás közel kétszázmillió angol fontos tartalékról számol be.

Az Arsenal készpénztartaléka 193.1 millió angol fonton állt. A tartalék a teljes szezon költségeit fedezi, tehát nem kizárólag játékosvásárlásra fordíthatják – bár a londoniak szurkolói ismét jelezték, szívesen látnának újabb sztárokat a csapatban. A nyáron az Arsenal meglepően passzív volt a játékospiacon, egyetlen nagy igazolása a kapus Petr Cech volt. Igaz, az előző idényben rekordösszeget – 114 millió fontot – költött a londoni klub új játékosok szerződtetésére.

„Az elkészült pénzügyi kimutatás csak olajat önt a tűzre – ismét felerősödnek a keret megerősítését követelő hangok” – mondta a BBC-nek az Arsenal Független Szurkolói Szövetségének (AISA) elnöke, Lois Langton.

„A célunk, hogy még több sikert érjünk el. Minden területen fejlődést szeretnénk, ugyanakkor ragaszkodunk az elveinkhez: önellátás, befektetés a fiatalokba, saját játékstílus és elkötelezettség a szurkolóink és a közösség felé” – nyilatkozta Ivan Gazidis, az Arsenal ügyvezetője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik