nemzetisport.hu 2017.07.05 18:06 Frissítve: 2017.07.05 19:35

Arsenal: bemutatták a rekordigazolás Lacazette-et – hivatalos

Az angol élvonalbeli Arsenal szerződtette Alexandre Lacazette-et az Olympique Lyon labdarúgócsapatától.

Az Arsenal régóta várt nagy fogása: Alexandre Lacazette

 

A londoni együttes nem hozta nyilvánosságra, mennyit fizet Lacazette-ért, de a brit sajtó szerint klubrekordot jelentő 60 millió eurót kap az Olympique Lyon. Az Arsenal azt sem közölte, hogy a 26 esztendős francia támadó hány évre írt alá, a helyi lapok szerint ötéves szerződést kötött új klubjával.

Ha minden igaz, a tizenegyszeres francia válogatott futballistáért adott 52 millió fontból (majdnem 60 millió euróból) 46 millió font a garantált összeg, és az OL további hatmilliót kap bizonyos feltételek teljesülése esetén. (Az Arsenal 2013-ban 42.5 millió fontért szerződtette Mesut Özilt a Real Madridtól, ez volt az eddigi csúcs a klub történetében.)

Az U19-es Európa-bajnok támadó a legutóbbi szezonban 45 tétmérkőzésen 37-szer volt eredményes. A Lyon színeiben 203 Ligue 1-meccsen 100 gólt szerzett.

„Igazán boldoggá tesz minket, hogy Alexandre csatlakozik hozzánk – idézi az Arsenal honlapja Arsene Wenger menedzsert. – A közelmúltban bizonyította, hogy roppant gólerős és kifejezetten hatékony csatár. Továbbá figyelemre méltó technikai képzettsége és karakteres személyisége van. Nagyszerű erősítés számunkra, aki segítségünkre lesz a közelgő kihívásokban.”

„Természetesen boldog és büszke vagyok, az Arsenal legendás klub. Gyermekkoromban sokat álmodoztam arról, hogy egy nap itt játszhatok, hála Thierry Henrynak és a csapat francia játékosainak. Nagyon tetszik a klub színes múltja, illetve az is, hogy a menedzser régóta itt dolgozik, ami azt mutatja, stabil lábakon áll az egyesület. A keret francia tagjai megkönnyítik a beilleszkedésemet. Az Arsenal játssza a legjobb futballt Angliában. Szeretném a legjobbamat nyújtani, bizonyítani, hogy méltó vagyok az Arsenal-mezre, és trófeákat nyerni” – mondta Lacazette.

A Lyon közleményében megerősítette a sajtóértesüléseket: Lacazette 53 + 7 millió euróért vált klubot. Az együttes történetében ez az összeg ugyancsak rekordnak számít. Az OL megjegyzi, a támadó 2003-ban csatlakozott a Lyonhoz, amelyet 15 szezonon át erősített. Ebből nyolcat a felnőttcsapat tagjaként. Az Olympique színeiben 275 tétmeccsen 129-szer talált be.

Az Olympique Lyon sok sikert kívánt Lacazette-nek, s megköszönte a klubért tett szolgálatait.

 


 

2022.08.14 17:10:01

Angol labdarúgás D. Á.

Igazi derbit láthattunk, Antonio Conte és Thomas Tuchel majdnem összeverekedett a meccs alatt és után.

2022.08.13 12:42:44

Angol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Kifejezetten erős, robusztus testalkatú, ehhez mérve érthetetlen, mennyire dinamikus és gyors.

2022.08.10 17:30:44

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Sikerre sarkantyúzva: százmilliós kiadás után a százmilliós csalódások árából jöhet még Zaniolo, Maddison és egy bekk.

2022.08.08 22:19:23

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Fordulóról fordulóra az angol bajnokság teljes programja, eredmények, állás.

2022.08.05 21:02:16

Angol labdarúgás BALÁZS DÁVID

ALAPVONAL. Legyen bármekkora sztár is a portugál, ez a viselkedés megengedhetetlen, Erik ten Hag pedig olyan edző, aki nem is hagyja ezt szó nélkül, a sajtóban például nyíltan kritizálta a játékosait, akik idő előtt leléptek. Cristiano Ronaldo a fiatalok példaképe, így különösen fontos, hogy milyen a viszonya a csapatával.