Anglia: megnyerték a döntőt, 45 év után feljutottak az élvonalba!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.29. 19:02
null
A felek a kezdés előtt a manchesteri terrortámadás áldozataira emlékeztek (Fotó: AFP)
A Huddersfield Town tizenegyesekkel legyőzte a Readinget az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) rájátszásának döntőjében, ezzel feljutott az élvonalba, a Premier League-be.

Az összecsapást a világ legdrágább meccsének harangozták be – a találkozó győztese ugyanis nem csupán feljut a Premier League-be, de 170 millióval gazdagodik (ennyit tesznek ki arányosan elosztva az élvonal televíziós és egyéb jogdíjai), sőt amennyiben nem esik ki a következő szezonban, ez az összeg 290 millióra is megnőhet. Statisztikailag erre nem is olyan rossz az esély, a legutóbbi tíz idény 30 feljutott csapatából 18 meg tudott kapaszkodni a PL-ben (legalábbis az első szezonban).

A playoff két döntőse közül a Reading végzett jobb helyen az alapszakaszban, amelyben a 3. lett, míg a Huddersfield csupán az ötödik. Az elődöntőben előbbi a a Fulhamet (1–1, 1–0), utóbbi tizenegyesekkel a Sheffield Wednesdayt búcsúztatta (0–0, 1–1).

ÍGY IS FEL LEHET JUTNI
A Huddersfield Town úgy jutott fel a Premier League-be, hogy a 46 fordulós Championshipet negatív gólkülönbséggel (56–58) fejezte be, míg a rájátszásban – amelyben az egyetlen találata öngól volt – nem nyert meccset.

Ami a Wembley Stadionban, 76 682 néző előtt megrendezett Huddersfield–Reading mérkőzést illeti, valljuk be, biztosan nem a közönség szórakoztatása volt a főszerepben, a két együttesen meglátszott az óriási tét: az első játékrészben például még csak kaput eltaláló kísérlete sem volt a csapatoknak!

A második félidő sem volt sokkal izgalmasabb, a rendes játékidőben nem is bírtak egymással a felek, így kétszer 15 perces hosszabbítás következhetett, ahol aztán szintén nem született döntés, úgyhogy a tizenegyesekre maradt a végső szó.

A szétlövést a Huddersfield nyerte meg 4–3-ra, miután a Reading két utolsó rúgója, Liam Moore és Jordan Obita egyaránt elhibázta a maga tizenegyesét.

Az angol másodosztályból a Newcastle United és a Brighton jutott fel az első két helyen, a sorba most csatlakozott be a Huddersfield, amely 1972 óta először játszhat az élvonalban. A klub 1924 és 1926 között zsinórban háromszor volt bajnok, 1922-ben pedig FA-kupát nyert.

A 11-espárbaj

A 26-os számú német Christopher Schindler lőtte be az utolsó tizenegyest – feljutott a Huddersfield! (Fotó: Twitter)
A 26-os számú német Christopher Schindler lőtte be az utolsó tizenegyest – feljutott a Huddersfield! (Fotó: Twitter)
A Huddersfield nem nyert meccset a playoffban, de feljutott (Fotó: AFP)
A Huddersfield nem nyert meccset a playoffban, de feljutott (Fotó: AFP)

ANGOL CHAMPIONSHIP
RÁJÁTSZÁS A PREMIER LEAGUE-BE JUTÁSÉRT
DÖNTŐ, WEMBLEY

Huddersfield Town–Reading 0–0 – tizenegyesekkel 4–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik