Anglia: leborotválták a hajukat, és gyűjtést szerveztek súlyosan beteg csapattársuknak

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.01.17. 17:22
null
Nick Anderton az előző idény végén feljutást ünnepelhetett a Bristollal (Fotó: Getty Images)
Az angol harmadosztályban szereplő Bristol Rovers játékosánál, Nick Andertonnál csontrákot diagnosztizáltak tavaly júliusban, nem sokkal a csapat feljutása után. A klub gyűjtést szervezett neki, a játékosok pedig úgy próbálják akciójukra felhívni a figyelmet, hogy leborotválták a hajukat – írja a Sportbible.

 

A 26 éves védő tavaly szeptemberben sikeres műtéten esett át, eltávolították a combjában lévő tumort. Decemberben azonban az újabb vizsgálatok kimutatták, hogy a daganat sokkal agresszívabb annál, mint azt az orvosok elsőre gondolták, így kemoterápiás kezeléseknek kell alávetni a következő hónapokban.

Nick Anderton karácsony előtt egy posztban külön megköszönte a közösségi oldalain a támogatást, amit az elmúlt fél évben kapott. Azt írta, pokoli időszak volt ez számára, de pozitívan tekint előre, és próbál erős maradni.


Legújabb posztjában ismét köszönetet mondott, és hangsúlyozta, hogy milyen elképesztő támogatásban részesült, és mennyire fantasztikus klubja van.


A Bristol Rovers játékosai és menedzsere, Joey Barton leborotválták a hajukat, valamint gyűjtést szerveztek a játékosnak.


„Van egy kisbabája is, szóval ez a minimum, amit tehetünk érte – fogalmazott a klub médiafőnöke. Hozzátette, hogy köszönik és hálásak mindenkinek, akik adományaikkal és a megosztásaikkal segítik Anderton gyógyulását. – Minden font, minden penny segíti a felépülését.”

A Bristol vezetői nagyon örültek annak, hogy amikor bejelentették, a játékosok leborotválják a hajukat, akkor a szurkolók is kifejezték a szolidaritásukat. A csapatkapitány, Paul Coutts azt mondta, hogy alig akarja elhinni, hogy ilyen sok pénzt sikerült gyűjteniük beteg csapattársuk részére.

„Akciónkkal szerettük volna felhívni a figyelmet rá, és csodálatos, hogy ilyen sokan a támogatásukról biztosították őt. Nagyszerű látni, hogy mindenki összefog egy jó ügy érdekében.

Anderton 2021 nyarán ingyen került a Bristol Rovershez, amelynek színeiben eddig 39 mérkőzésen három gólt és két gólpasszt jegyez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik