nemzetisport.hu 2020.04.23 13:49 Frissítve: 2020.04.23 14:28

Jürgen Klopp a mosogatógép mestere lett

Jürgen Klopp, a Liverpool német menedzsere elárulta, mit tanult otthon, amióta tart a kijárási tilalom a szigetországban.

Jürgen Klopp a nehéz helyzetben is igyekszik jókedvű maradni (Fotó: liverpoolfc.com)

Milyen filmeket, sorozatokat nézett, amióta otthon van?
– A Downton Abbey című sorozat nagyon tetszett – nyilatkozta a Liverpool hivatalos oldalának Jürgen Klopp. – Általában esténként tévézünk, mi mást tehetnénk, sokat filmezünk. Múltkor az Icarus című dokumentumfilmet néztem meg, érdekes volt, de korábban a szuperhősös filmeket sem láttam, most kipipáltam a Vasembert. Élveztem, nem kellett sokat gondolkodnom, szórakoztató volt, ilyenre is szükség van, mert az ember nem nézheti egész nap a híreket. Egyensúlyt kell találni a jó és a rossz hírek között. Az idősebb fiam is itt van velünk, minden este másnál van a távkapcsoló.

– Van kedvenc műfaja?
– Az akciófilmek. Szeretem, amikor rövid idő alatt gyorsan sok minden történik. Persze más típusú alkotások is érdekelnek. A nejem nemrégiben újra akarta nézni a Távol Afrikátólt Robert Redforddal, jó története volt. A vígjátékokat is kedvelem, csak az a gond, hogy hangosan és sokáig szoktam röhögni, ami zavarja a körülöttem lévőket, így sokszor nem hallják a következő poént. Szóval nem mondhatnám, hogy élvezetes komédiákat nézni velem. Egy jó film nyaralás az agynak, mert ha igazán leköt, nem foglalkozol mással, nem piszkálod a telefonodat.

– Nemrég korábbi Liverpool-meccseket ismételtek a televízióban, megnézte valamelyiket?
– Kettőt is – és libabőrös lettem. Furcsa érzések fogtak el a múlt héten, nézegettem a YouTube-ot, több videót is küldtem a játékosokkal közös üzenetváltásunkban. Az első a tavalyi BL-győzelem ünneplése volt, aztán küldtem részleteket az FC Barcelona elleni elődöntőről, meg más meccsekről, és arra kértem őket, osszák meg saját kedvenceiket. Volt közöttük jó néhány kellemes emlék.

Így tartja a kapcsolatot a csapat és a menedzser

– Néz még mást is a videomegosztón?
– Zenét. Sok híres énekes a YouTube-on ad koncertet. Örülök, hogy most erre és az olvasásra is jut időm.

– Állítólag sokat tanul az otthonlét idején. Elárulja, mit?
– Nagy kihívások előtt állok. Most én vagyok a felelős a mosogatásért, élvezem. A mosogatógép mestere lettem. No meg elkészítettem életem első rántottáját. A feleségem, Ulla nagyon elégedett volt, bár azóta nem adott újabb lehetőséget. Mondjuk, nem is kértem. Erre a hétre az a cél, hogy ötvenkét évesen megtanuljak nyakkendőt kötni. Biztos érdekes lesz, mert a kezem használhatatlan.

– Honnan jött a főzés iránti érdeklődés?
– Az evéstől. Eddig nem nagyon gondolkodtam a táplálkozáson. No nem mintha sokat ennék, de az edzőközpontban akkor ettem, amikor akartam. Ha éhes voltam, bekaptam valamit, és kész. A rántottát amúgy is szeretem, úgyhogy gondoltam, azzal kezdek, aztán meglátjuk, lehet, hogy mást is csinálok.

– És a testmozgással hogy áll?
– Harminchárom évesen vonultam vissza, gyakorlatilag egyik napról a másikra edző lett belőlem a Mainznál. Az első hat hónapban részt vettem a futóedzéseken, de aztán valahogy abbamaradt. Egy éve futópadot kezdtem használni, mert amikor korábban futni kezdtem, fájt a térdem. A futópad viszont unalmas, úgyhogy kihasználom, hogy a kijárási tilalom szabályai szerint ki lehet menni egy órára testedzés céljából, és rendeltem egy okosórát is. Szép környéken lakunk, biztos hiányozna, ha nem futhatnék.

Az interjú

Forrás: liverpoolfc.com

2021.01.27 20:39:04

Angol labdarúgás B. Á.

Hiába egyenlített az MU, a Sheffield United megszerezte első idegenbeli sikerét a bajnokságban.

2021.01.26 23:29:13

Angol labdarúgás NSO.HU

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK Özil az utolsó erejéig sarcolt, az Arsenaltól kirúgott védő kikosarazta a Liverpoolt, eközben Mourinho…

2021.01.26 12:35:19

Angol labdarúgás MTI, CS. M.

Az argentin csatár koronavírus-fertőzéssel küzd jelenleg, de a spanyol menedzser szerint hamarosan visszatérhet.

2021.01.24 11:21:46

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Két gólt szerzett Manchesterben Szalah, de ez is kevés volt ez egyre jobban futballozó United ellen.

2021.01.21 19:58:05

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Kloppék 68 bajnoki után kaptak ki ismét az Anfielden, 27 gólszerzési kísérletükből egyetlen gólt sem született.