Itt van Amerika
SZ. R. 2021.10.23 07:41 Frissítve: 2021.10.23 08:45

NHL: továbbra is veretlen a Sharks és az Oilers

Négy mérkőzés után is őrzi veretlenségét a San Jose Sharks, miután idegenben 5–3-ra legyőzte a Toronto Maple Leafset az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A San Jose Sharks továbbra is őrzi veretlenségét (Fotó: Getty Images)

 

A két együttes mérkőzésen az első játékrészben nem született gól, azonban a második harmad közönségszórakoztató játékot hozott: a Sharks kétszer is előnybe került, azonban a Leafs kétszer is válaszolni tudott, viszont ennek ellenére is 3–2-es vendégvezetéssel vonultak szünetre a felek az utolsó 20 perc előtt.

Végül a San Jose 25 másodperc után kettőre növelte az előnyét a záróharmadban, és noha a Toronto szépíteni tudott, 40 másodperccel a találkozó vége előtt Logan Couture üres kapus góljával – aki másodszor talált az ellenfél kapujába – 5–3-ra győzött a Sharks. A vendégek ezzel a sikerrel a negyedik mérkőzésüket nyerték meg az új idényben

A Vegas Golden Knights sem jelentett gondot az Edmonton Oilersnek. A házigazda noha már a 4. percben vezetett – majd a látogatók egyenlítése után a második harmad elején is előnybe került –, az utolsó játékrész előtt már egygólos hátrányban volt. A szünetet követően mindössze 2.07 kellett ahhoz, hogy a Knights egyenlíteni tudjon, viszont kicsit több mint két perccel később már ismét az Oilersnél volt az előny. A házigazda mindent megtett az egyenlítésért, ám 11 másodperccel a találkozó vége előtt az Edmonton egy üres kapura szerzett találattal bebiztosította a sikerét, és 5–3-ra felülkerekedett. A vendégek ezzel a sikerrel sorozatban az ötödik mérkőzésükön arattak győzelmet.

A Boston Bruins könnyedén nyert a Buffalo otthonában. Az eddig veretlen Sabres 16 perc alatt már kétgólos hátrányban volt, majd a második harmadban a Bruins további egyel növelte az előnyét. Végül hiába szépített 5.25-el a vége előtt a Buffalo, a Boston még egy üres kapura szerzett góllal beállította a 1–4-es végeredményt.

A két mérkőzés után győzelemre vágyó Los Angeles Kings a 18. percben szerzett vezetést a Dallas Stars otthonában, majd hiába egyenlített a házigazda még az első játékrész vége előtt, a második harmadban ismét a Kings került előnybe. Végül az utolsó 20 percben a Dallas ismét egalizálni tudott, a hosszabbításban pedig Gyenyisz Gurianov révén a győzelmet is megszerezte a Stars.

NHL, ALAPSZAKASZ
Toronto Maple Leafs–San Jose Sharks 3–5
Buffalo Sabres–Boston Bruins 1–4
Dallas Stars
–Los Angeles Kings 3–2 – hosszabbítás után
Vegas Golden Knights–Edmonton Oilers 3–5

2022.08.16 22:49:07

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A zene segít a sportolóknak csökkenteni a fáradtságérzetet, növeli a fájdalomtűrő képességüket, valamint javítja a hangulatukat és a motivációjukat. Ezenkívül a megfelelő zenét hallgató sportolók könnyebben ki tudják zárni a pánik és az aggodalom érzését.

2022.08.03 23:20:00

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A legsikeresebb sportmenedzserek keményen dolgoznak azon, hogy elsajátítsák ezt az alapvető sportvezetői készséget. Legalább azt tudniuk kell, mikor fogják be a szájukat.«

2022.07.02 23:25:44

Amerikai sportok BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Paolo Maldini vagy Joe Sakic diadala persze nem csupán Milan- vagy Colorado-szurkolóként örömteli hír, azt bizonyítja, hogy sokkal édesebb a siker íze, ha egy klubikon, a teljes pályafutását ott töltő sportoló támaszt fel egy csapatot, amiben bizonyosan óriási szerepe van az érzelmi kapocsnak, az elkötelezettségnek is.

2022.06.19 21:14:51

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Egy olyan (sport)vállalkozásban, ahol a személyi döntésekben az ötvenszázalékos sikerarány előtt már kalapot emelnek, ez különösen figyelemre méltó válogatás volt.

2022.06.17 07:19:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Celtics csak kapaszkodni tudott a nagydöntő hatodik meccsén • Stephen Curry lett az MVP.