NHL: tovább menetel a Colorado, St. Louis, San Jose hármas

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.13. 06:55
null
Kincs San Joséban: a 19 éves cseh Tomás Ertl vezeti a liga góllövőlistáját (Fotó: Reuters)
A Colorado, a St. Louis és a San Jose is megőrizte százszázalékos mérlegét az NHL 2013–2014-es idényében. A Blues még sohasem kezdett idényt négy győzelemmel.

St. Louisban talán úgy gondolják, a Detroit Keleti főcsoportba sorolásával új, méltó rivális kell a Chicagónak, és ezért kőkeményen bekezdtek az új idényben. A New York Rangers ellen a negyedik meccsüket is megnyerték, ráadásul úgy, hogy eddig egyetlen pillanatot sem töltött úgy a Blues, hogy valamelyik ellenfele vezetett volna ellene. A Rangers legyőzéséből David Backes két góllal vette ki a részét.

Az újjáalakított, hétcsapatos középső csoport egyik új tagja, a Colorado is hibátlan még, ráadásul eggyel több meccsen van túl, mint a Blues, és a legutóbbi három találkozóját keleti túrán nyerte meg. A szombati skalp több szempontból is értékes: Washingtonban nyert 5–1-re az Avalanche, Szergej Varlamov korábbi csapata ellen állt a kapu elé.

„Nagyon ideges voltam, hogy a Capitals ellen játszunk. A bemelegítéskor, sőt még a teljes első harmadban is remegtek a lábaim. Aztám jobb lett" – mondta Varlamov, aki végül 40 lövést hárított, és csak egy gólt kapott. Nem Alekszanrd Ovecskointől, Eric Fehr volt a fővárosiak gólszerzője.

Alex Tanguay kétszer talált be, támadásban ő volt a denveriek legjobbja. A Colorado még Québec Nordiquesként hét győzelemmel kezdték az 1985–1986-os idényt.

A szintén öt diadalnál járó San Jose az Ottawát győzte le 3–2-re, a 19 éves Tomás Ertl megszerezte hetedik gólját is, amivel vezeti a góllövőlistát. A győztes gólt Brent Burns jegyezte. A Senators hat idegenbeli meccsel kezdi a szezonját, az első két győzelme után három vereséget szenvedett el.

Az egy nappal korábban a Floridától vereséget szenvedő Pittsburgh Tampában drámai meccsen javított. Sidney Crosby mesterhármasa után 4–4-re állt a találkozó, amelyet 19 másodperccel a vége előtt Matt Niskanen döntött el – az idényben ötgólos Crosby és Jevgenyij Malkin közös előkészítése után.

NHL
ALAPSZAKASZ, 12. JÁTÉKNAP

Columbus Blue Jackets–Boston Bruins 1–3
Toronto Maple Leafs–Edmonton Oilers 6–5 – hosszabbítás után
Detroit Red Wings–Philadelphia Flyers 5–2
Tampa Bay Lightning–Pittsburgh Penguins 4–5
Washington Capitals–Colorado Avalanche 1–5
Chicago Blackhawks–Buffalo Sabres 2–1
St. Louis Blues–New York Rangers 5–3
Nashville Predators–New York Islanders 3–2
Minnesota Wild–Dallas Stars 5–1
Vancouver Canucks–Montréal Canadiens 1–4
San Jose Sharks–Ottawa Senators 3–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik