NHL: szétlövéses sikere után a liga élén a St. Louis

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.10. 06:49
null
Alexander Steent ennél az akciónál megállította a Minnesota védelme, a szétlövésben azonban ő is betalált (Fotó: Action Images)
Szétlövéssel 3–2-re nyert a Minnesota Wild vendégeként a St. Louis Blues az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján. A St. Louis ezzel sorozatban ötödik mérkőzését nyerte meg, és 64 meccsen szerzett 94 pontjával jelenleg ligaelső.

 

T. J. Oshie előnyből szerzett vezetést a vendégeknek St. Paulban, majd Carlo Colaiacovo még az első harmadban növelte az előnyt, ám Jason Pominville és Matt Mouslon révén egyenlített a Wild a második harmad közepére. A találkozón végül a szétlövés döntött, T. J. Oshie, akárcsak az olimpián, ezúttal is remekül célzott, akárcsak Alexander Steen, így fontos két ponthoz jutott a Blues.

A St. Louis ötmeccses győzelmi sorozata sem rossz, de van ennél jobb is a ligában: a Los Angeles Kings már sorozatban hetedszer nyert az Edmonton Oilers elleni fellépésen. Jeff Carter két góllal és egy assziszttal volt a kaliforniaiak vezére, miközben a kanadai csapat egyik legjobbja úgy is Ben Scrivers volt, hogy négy gólt kapott, de védett 46 lövést.

A Boston Bruins Patrice Bergeron (2+1) vezetésével győzte le 5–2-re idegenben a Florida Pantherst, amelyen ezúttal Roberto Luongo sem tudott segíteni, hiába mutatott be 37 védést.

A Chicago Blackhawks Patrick Kane és Jonathan Toews góljával nyert a Buffalo Sabres ellen, míg a New York Rangers Chris Kreider duplájával és Brian Boyle győztes találatával, illetve Henrik Lundqvist shutoutjával tudta le 3–0-ra a Detroit Red Wings elleni hazai fellépést.

NHL, ALAPSZAKASZ
New York Rangers–Detroit Red Wings 3–0
Florida Panthers–Boston Bruins 2–5
Buffalo Sabres–Chicago Blackhawks 1–2
Edmonton Oilers–Los Angeles Kings 2–4
Minnesota Wild–St. Louis Blues 2–3 – szétlövéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik