NHL: St. Louis három évre aláírt a Montreal Canadienshez

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2022.06.01. 18:10
null
Martin St. Louis itt még ideiglenes edzőként (Fotó: Getty Images)
Martin St. Louis három évre szóló megállapodást írt alá az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Montreal Canadiensszel.

 

A 46 éves edző február közepétől, Dominique Ducharme menesztését követően ideiglenes megbízatással irányította a gárdát a szezon végéig. A tavaly még Stanley Kupa-döntős csapat gyenge idényt produkált, St. Louis érkezése előtt 45 mérkőzésből mindössze nyolcat tudott megnyerni. Már vele a kispadon 14-szer nyert 37 találkozóból, de még így is az alapszakasz utolsó helyén zárt.

A beugró tréner azonban – aki 2004-ben játékosként bajnok lett a Tampa Bay Lightninggel, és NHL-es pályafutása alatt 1033 pontot termelt – ennek ellenére meggyőzte alkalmasságáról a klubvezetőket. Kent Hughes főigazgató szerint mellette szólt, hogy vezérként bevált, remekül kommunikált, illetve szenvedélyesen viszonyul a sportághoz.

„Érkezése új energiákat szabadított fel. Nagyon várjuk, hogy visszatérjen a kispadunkra és a közeljövőben ő irányítsa a csapatunkat” – mondta.

Az olimpiai bajnok és kétszeres vb-ezüstérmes St. Louis ezzel hivatalosan a 32. vezetőedző lett a Montreal Canadiensnél.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik