NHL: nem fékez a Columbus, Crosby újabb nagy meccse

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.24. 07:05
null
A Penguins könnyen ledolgozta hátrányát az Islanders ellen (Fotó: Reuters)
Sorozatban nyolcadik győzelmét aratta az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszában a Columbus: a Blue Jackets ezúttal 5–2-re legyőzte a Philadelphia Flyerst, így franchise-rekordot döntött. A Pittsburgh Penguins Sidney Crosby vezérletével győzött, a Dallas Stars kivégezte a Torontót, a Tampa Bay háromszor is vezetett, végül csak szétlövéssel nyert.

 

 

Kevin Shattenkirk góljával győzte le a St. Louis Blues a New York Rangerst a Madison Square Gardenben. A Blues másik találatát szerző Alexander Steen megsérült és nem tudta folytatni a játékot, Jaroslav Halák 34 védést mutatott be. A Rangersnél Rick Nash volt eredményes.

Megállíthatatlanul robog a Columbus, amely sorozatban nyolcadik győzelmét aratta, a szenvedő fél ezúttal a Flyers volt. A Blue Jackets és a meccs legjobbja Brandon Dubinsky volt, aki egy gólig és egy gólpasszig jutott. A Philadelphia 2–1-re vezetett egyébként a mérkőzésen, ám innen négy gólt kapott, miközben egyet sem tudott szerezni.

A korán kétgólos hátrányba kerülő Pittsburgh Penguins az egy gólig és két asszisztig jutó Sidney Crosby (Chris Kunitz is ugyanilyen meccset hozott) vezérletével fordított a New York Islanders ellen. Crosby egyébként 45 alapszakaszbeli meccsen 25 gólt és 83 pontot szerzett az Islanders ellen, többet, mint bármelyik másik együttes ellen.

Háromszor is egygólos hátrányban volt a Carolina a Buffalo ellen, ám végül 5–3-ra győzött. A Sabresszel ellentétben a Tampa Bay háromszori vezetése után megszerezte a győzelmet az Ottawa ellen, igaz, csak szétlövésben.

Darcy Kuemper, a Minnesota kapusa szenzációs napot fogott ki a Chicago Blackhawks ellen, 33 védésével a meccs legjobbja lett a csapata által 2–1-re megnyert mérkőzésen. Csúnya véget ért a Toronto hatmeccses győzelmi szériája: a Maple Leafs 7–1-es verésbe szaladt Dallasban.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Carolina Hurricanes 3–5
Columbus Blue Jackets–Philadelphia Flyers 5–2
New York Rangers–St. Louis Blues 1–2
New York Islanders–Pittsburgh Penguins 4–6
Tampa Bay Lightning–Ottawa Senators 4–3 – szétlövéssel
Dallas Stars–Toronto Maple Leafs 7–1
Minnesota Wild–Chicago Blackhawks 2–1
Anaheim Ducks–Los Angeles Kings 2–1
Vancouver Canucks–Nashville Predators 1–2
San Jose Sharks–Winnipeg Jets 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik