NHL: McDavid duplán lett az alapszakasz legjobbja

Vágólapra másolva!
2021.06.30. 11:39
null
Connor McDavid a kanadai válogatott szerelésében (Fotó: AFP)
Connor McDavid, az Edmonton Oilers csapatkapitánya duplán lett az alapszakasz legjobbja az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 2020–21-es idényében – írja az MTI.

 

A 24 éves kanadai hokis 2017 után másodszor érdemelte ki a szakírók (Hart Memorial Trophy), továbbá 2017 és 2018 után harmadszor a játékostársak elismerését (Ted Lindsay Award). Előbbi esetben – Wayne Gretzky 1982-es győzelmét követően – második NHL-játékosként kapott maximális pontszámot.

McDavid öt év alatt harmadszor végzett a ponttáblázat élén, ezúttal 105 ponttal (33 gól és 72 gólpassz) zárta az alapszakasz 56 mérkőzését. A második helyen 84 pontos csapattársa, Leon Draisaitl, a harmadikon a 69 pontos Brad Marchand (Boston Bruins) végzett.

A 36 éves Marc-Andre Fleury (Vegas Golden Knights) először bizonyult az évad legjobb kapusának, Adam Fox (New York Rangers) lett az év védője, a 24 éves orosz Kirill Kaprizsov (Minnesota Wild) pedig az év újonca.

McDavid negyedszer tagja az év csapatának, amelybe rajta kívül Marchand, Fox, Mitchell Marner (Toronto Maple Leafs), Cale Makar (Colorado Avalanche), valamint a kapus Andrej Vaszilevszkij (Tampa Bay Lightning) került be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik