NHL: McDavid bevágta a 100. gólját, méghozzá a legjobbkor

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.21. 07:46
null
Így dőlt el: a képbe jobbról éppen belógó Leon Draisaitl korcsolyájáról pattant be a korong (Fotó: nhl.com Twitter)
A magát tavasszal nyugdíjazó 66 éves Ken Hitchcock győzelemmel tért vissza a kispad mögé: vezetőedzői kinevezése után néhány órával új csapata, az Edmonton Oilers hosszabbításban 4–3-ra győzött a San Jose Sharks vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) szerdára virradóra megrendezett egyetlen mérkőzésén.

 

A győztes gólt Leon Draisaitl szerezte a ráadás első percében Connor McDavid átadásából – a pakk a korcsolyájáról pattant be a kapuba… –, és ezzel máris megneveztük a háromszor is hátrányba kerülő vendégcsapat győzelmének két főhősét: mindketten egy góllal és két assziszttal zártak.

A GYŐZTES GÓL



A 0–1-nél a kapuba találó McDavid a 100. gólját ütötte az alapszakaszban; ehhez 230 mérkőzésre volt szüksége. Az NHL-karrierjüket az Oilersben kezdő jégkorongozók közül csak hárman voltak gyorsabbak a 21 éves centernél: Wayne Gretzky (145 meccs), Glenn Anderson (183) és Jari Kurri (214).

CONNOR McDAVID 100. GÓLJA



Egy statisztikai érdekesség a másik oldalról is: Joe Thornton elkönyvelte 1033. asszisztját, amivel utolérte Mario Lemieux-t az NHL-örökrangsor 11. helyén.

NHL, ALAPSZAKASZ
San Jose Sharks–Edmonton Oilers 3–4
(2–1, 1–1, 0–1, 0–1) – h. u.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik