NHL: mázsás pofont osztott ki a ligaelső Blackhawks

Vágólapra másolva!
2013.03.17. 07:21
null
Nincs kegyelem: a Blackhawks Dallasban is hengerelt (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 54. játéknapján a ligaelső Chicago Blackhawks Dallasban valósággal jégbe zúzta a Starst: a 8–1-es kiütés a nap legnagyobb különbségű győzelme.

Nem kegyelmezett a Chicago Blackhawks, a Dallas Stars ellen már huszonharmadik győzelmét gyűjtőtte be a 2012–2013-as szezonban. A bombaformában lévő chicagói csapat legjobbja a huszonhárom éves kanadai Jonathan Toews volt, akinek mindössze tíz percre volt szüksége a duplázáshoz a 8–1-es kiütés alkalmával. Ezzel a győzelemmel a Blackhawks már öt pontra növelte előnyét a St. Louis Bluestól hosszabbítás után vereséget szenvedő Anaheim előtt a Nyugati főcsoportban.

A Pittsburgh Penguins már sorozatban nyolc győzelemnél jár a New York Rangers legyőzésével. A Pingvinek könnyed, 3–0-s sikerében nagy szerepet játszott a hibátlan teljesítményt nyújtó Marc-Andre Fleury, aki huszonhárom védésével a Pittsburgh történetének legtöbb kapott gól nélküli mérkőzésén kezdő kapusa lett. A Pinguins legutóbbi négy mérkőzésén összesen négy gólt engedett ellenfeleinek, a ligában pedig 104 góllal a legtöbb találatot szerezte, és továbbra is fej-fej mellett vezeti a Keleti főcsoportot a New Jersey Devils-t szoros mérkőzésen 2–1-re legyőző Montreal Canadiensszel.

A Boston Bruins a Washington Capitals legyőzésével kezdi visszanyerni idény eleji formáját. A szurkolók által sokat kritizált Milan Lucic, Nathan Horton, David Krejcí trió végre jó teljesítményt nyújtott, aminek meg is lett az eredménye, a bostoniak könnyedén, 4–1-re legyőzték a 2011–2012-es szezon playoffjában őket búcsúztató fővárosi csapatot.

Maratoni mérkőzésen nyert a Winnipeg Jets a Toronto Maple Leafs ellen a legutóbbi játéknapon. Zach Bogosian, a Jets huszonkét éves amerikai hátvédje a szétlövés tizedik körében döntötte el a mérkőzést, utoljára 2011 februárjában került sor ilyen túlórára, akkor a Buffalo verte a Montrealt tíz kör után.

NHL, ALAPSZAKASZ, 54. JÁTÉKNAP
Toronto Maple Leafs–Winnipeg Jets 4–5, szétlövéssel
Tampa Bay Lightning–Carolina Hurricanes 4–1
Columbus Blue Jackets–Phoenix Coyotes 1–0, szétlövéssel
New Jersey Devils–Montreal Canadiens 1–2
Florida Panthers–New York Islanders 3–4
Dallas Stars–Chicago Blackhawks 1–8
St. Louis Blues–Anaheim Ducks 2–1, h. u.
Vancouver Canucks–Detroit Red Wings 2–5
Los Angeles Kings–San Jose Sharks 5–2
Pittsburgh Penguins–New York Rangers 3–0
Boston Bruins–Washington Capitals 4–1
Buffalo Sabres–Ottawa Senators 3–4, h. u.
Colorado Avalanche–Minnesota Wild 4–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik