NHL: kevés volt a háromgólos előny a hajrá előtt

Vágólapra másolva!
2013.12.20. 07:29
null
Sidney Crosby két gólpasszal segítette a Penguinst (Fotó: Reuters)
A Columbus Blue Jackets nagy bravúr küszöbén állt Philadelphiában, 3–0-s előnyről kezdte meg a meccs harmadik harmadát. Ám a bravúr nem jött össze, a Philly a záró 20 percben öt gólt vágott, és végül hozta a papírformát. A Detroit Red Wings hosszabbítás után győzte le a Calgaryt, ezzel véget vetett hatmeccses vereségsorozatának, míg a Pittsburgh hatodszor nyert zsinórban.

A Columbus 3–0-s előnyről kezdte a záró húsz percet, és bár a Philadelphia bő öt perc alatt felzárkózott 3–2-re, a Blue Jackets újabb gólt szerzett, és úgy tűnt, 4–2-nél megtorpant a Flyers. Hosszú gólcsend következett, de az utolsó öt percet megint megnyomta a Philly, és három gólt szerezve megfordította a meccset – a hős Claude Giroux volt, aki egyenlített, majd a győztes gólt is megszerezte, ráadásul 100. NHL-gólját érte el.

Pennsylvania másik oldalán, Pittsburghben a napokban megsérült Jevgenyij Malkint továbbra is nélkülöző (bár a legfrissebb hírek szerint a sérülése nem olyan súlyos, mint ahogy az első diagnózisok mutatták) Penguins szintén öt gólt szerezve, de sokkal simább meccsen győzte le a Minnesotát. Sidney Crosby két gólpasszal segítette 4–0-s vezetéshez csapatát, amely nem engedte ki a kezéből az irányítást, és a Boston előtt vezeti a Keleti főcsoport összesített tabelláját.

Az Atlanti csoportot vezető Bruins a divízió utolsó helyén álló Buffalo vendégeként botlott, Drew Stafford 18 meccs után először talált be a Sabresben, s mindjárt fontos győzelmet ért a találata.

Nyugaton a Los Angeles fontos győzelmet aratott a San Jose ellen, így tartani tudja a lépést a Chicagóval és az Anaheimmel a konferenciaelsőségért folytatott versenyfutásban: három ponttal marad el a címvédőtől, eggyel a Duckstól.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Boston Bruins 4–2
Toronto Maple Leafs–Phoenix Coyotes 2–1 – szétlövéssel
Philadelphia Flyers–Columbus Blue Jackets 5–4
Pittsburgh Penguins–Minnesota Wild 5–2
Ottawa Senators–Florida Panthers 2–4
Detroit Red Wings–Calgary Flames 3–2 – hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning–Nashville Predators 4–2
St. Louis Blues–Montréal Canadiens 5–1
Dallas Stars–Vancouver Canucks 4–1
Colorado Avalanche –Edmonton Oilers 4–2
Los Angeles Kings–San Jose Sharks 4–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik