NHL: hosszabbítás döntött a Vancouver javára Edmontonban

Vágólapra másolva!
2013.02.05. 07:21
null
A vancouveri Henrik Sedin készítette elő a győztes találatot – jogos a svéd játékos öröme (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Vancouver Canucks hosszabbítás után 3–2-re legyőzte az Edmonton Oilerst.

Mindössze 19.3 másodperc volt hátra a Vancouver edmontoni vendégjátékának hosszabbításából, amikor is Christopher Tanev betalált, így a Canucks 3–2-re megnyerte a csoportrangadót. Nem mellékesen a kanadai hokisnak ez volt pályafutása első NHL-s találata.

Nem sokon múlt az Edmonton győzelme sem, a harmadik harmad 18. percéig ugyanis még vezetett az Oilers, ekkor Kevin Bieksa egyenlített – kicsikarva ezzel a hosszabbítást, ahol a már említett Tanev-találat a vendégek sikerét jelentette.

A Vancouver sorozatban harmadik győzelmét aratta, s vezeti a Nyugati konferencia észak-nyugati csoportját.

A Csendes-óceáni csoportban is játszottak egy nagy rangadót: ezen a második Anaheim 2–1-re nyert hazai pályán a San Jose ellen. Pedig Logan Couture találatával sokáig vezetett a Sharks, de a harmadik harmadban Saku Koivu és Sheldon Souray gólja megfordította az eredményt.

A Ducks ezzel a sikerrel a 2006–2007-es szezon óta (akkor Stanley-kupát nyert a csapat) a legjobb startot produkálta a szezonban hat győzelemmel, egy hosszabbításos vereséggel és egy „sima” zakóval. Hat évvel ezelőtt a hat győzelme mellett két szétlövéses veresége volt a csapatnak.


NHL
ALAPSZAKASZ, 17. JÁTÉKNAP
Toronto Maple Leafs–Carolina Hurricanes 1–4
Colorado Avalanche–Dallas Stars 2–3
Phoenix Coyotes–Minnesota Wild 2–1
Edmonton Oilers–Vancouver Canucks 2–3 – h. u.
Anaheim Ducks–San Jose Sharks 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik