NHL: hatost kapott a Detroit otthon az Ottawától

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.24. 06:47
null
Az Ottawa gálázott a Detroit vendégeként (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján az Ottawa Senators 6–1-re győzött a Detroit Red Wings vendégeként.

 

Daniel Alfredsson nyári csapatváltása óta először találkozott a két, immár egy divízióban szereplő csapat, és a svéd jégkorongozónak bizonyára emlékezetes lesz a szerdai fellépés – igaz, előzetesen aligha ilyen keserű emlékre vágyott. Egykori társai remekeltek, Jason Spezza és Bobby Ryan egyaránt két góllal zárta az estét, miközben a Detroit alighanem szezonbeli leggyengébb teljesítményét nyújtotta, és két kapust is elfogyasztott (Jimmy Howardot a 15. percben, 0–3-nál váltotta az elmúlt héten még remeklő Jonas Gustavsson), hiába.

A másik meccs is Atlanti divízióbeli párharcot hozott, és azon is vendégsiker született. A Boston Bruins az erőviszonyoknak megfelelően legyőzte a továbbra is csak egy győzelmet számláló Buffalo Sabrest. Milan Lucic két góllal nyitotta meccset – majd hozzátett még egy gólpasszt –, Jarome Iginla mindkettőnél asszisztot jegyzett, a találkozót Torey Krug duplája zárta le.

NHL
ALAPSZAKASZ, 23. JÁTÉKNAP
Detroit Red Wings–Ottawa Senators 1–6
Buffalo Sabres–Boston Bruins 2–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik