NHL: hatalmas csatát vívott egymással a két főcsoportelső

Vágólapra másolva!
2018.11.20. 08:14
null
Nashville-i gólöröm (Fotó: nhl.com)
A főcsoportelsők hétfő esti rangadóján a Nashville Predators hazai jégen 3–2-re legyőzte a Tampa Bay Lightning legénységét az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL). A Tampa hátrébb is szorult a keleti rangsorban, megelőzte a játéknapot hazai győzelemmel letudó, négyes sikerszériában lévő Toronto Maple Leafs. A Buffalo Sabres háromgólos hátrányból fordított a Pittsburgh Penguins ellen, és zsinórban hatodszor is nyert.

 

Bár Victor Hedman góljával a Tampa szerezte meg a vezetést a játéknap rangadóján, a Nashville Kyle Turris, Filip Forsberg és Ryan Johansen találatával a második harmad derekára fordított. Pekka Rinne, mint a Lightning ellen általában, lehúzta a rolót (29 védés), és a folytatásban már csak egy gólt engedélyezett Nyikita Kucserovnak.

A Columbus igencsak megnehezítette az új keleti első, a Toronto dolgát, az első harmadban kétgólos előnyt szerzett, és a meccs csupán az utolsó játékrész hajrájában fordult a hazaiak felé – Zach Hyman akkor két gólt ütött gyors egymásutánban. Frederik Andersen 37 védéssel járult hozzá a győzelemhez.

A Buffalo a második harmad közepén 1–4-re állt Pittsburghben, veszélyben forgott győzelmi sorozata, de akkor megkezdte a felzárkózást, és a hetek óta gólképtelen Jack Eichel hosszabbításbeli találatával csak-csak behúzta zsinórban hatodik győzelmét.

A ráadásban győzött a Washington is: Alekszandr Ovecskin egy perccel a vége előtt (a második góljával) egyenlített Montrealban, majd a hosszabbításban Lars Eller verte be a győztes gólt.

Filip Chytil sorozatban a negyedik meccsén is gólt ütött, méghozzá fontosat, hiszen az odahaza erős New York Rangers azzal győzte le a Dallast. Mike Hoffman szériája jóval hosszabb, a kanadai támadó sorozatban a 16. meccsén szerzett pontot, ő ütötte a Florida hetedik gólját az Ottawának – azaz korábbi csapatának…

Matthew Tkachuk két-két góllal és assziszttal, Johnny Gaudreau egy góllal és három előkészítéssel vezette fölényes győzelemre a Calgaryt a Vegas ellen, Patrik Laine idénybeli második mesterhármasát könyvelte el a Winnipegben, míg a St. Louis vezetősége Mike Yeo vezetőedző elbocsátásával reagált arra, hogy a csapat hazai jégen kikapott a Nyugati főcsoport másik kínlódó csapatától, a Los Angelestől.

NHL, ALAPSZAKASZ
New York Rangers–Dallas Stars 2–1
(0–0, 1–1, 1–0)
Pittsburgh Penguins–Buffalo Sabres 4–5 (2–1, 2–2, 0–1, 0–1) – h. u.
Toronto Maple Leafs–Columbus Blue Jackets 4–2 (0–2, 2–0, 2–0)
Montreal Canadiens–Washington Capitals 4–5 (1–2, 3–1, 0–1, 0–1) – h. u.
Ottawa Senators–Florida Panthers 5–7 (1–4, 2–2, 2–1)
Nashville Predators–Tampa Bay Lightning 3–2 (1–1, 2–0, 0–1)
St. Louis Blues–Los Angeles Kings 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)
Calgary Flames–Vegas Golden Knights 7–2 (5–0, 2–0, 0–2)
Vancouver Canucks–Winnipeg Jets 3–6 (1–3, 2–1, 0–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik