NHL: ekkora tömeg ritkán torlódik fel a büntetőpadon!

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2015.12.28. 08:00
Nem mindennapi torlódás alakult ki a Philadelphia Flyers büntetőpadján az Anaheim Ducks elleni mérkőzés első harmadában: egyszerre öt vendégjátékos szorongott a ketrecben – ráadásul ez idő alatt a hazaiak megszerezték a vezetést, és később 4–2-re meg is nyerték a meccset az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) vasárnapi játéknapján.

Corey Perry és a vendégek kapusa, Steve Mason között pattant ki a lavinát elindító balhé nem egészen négy és fél perc játékidő után.

Mindketten kisbüntetést kaptak, Kevin Bieksa (Anaheim) és Ryan White (Philadelphia) tízperces fegyelmit, és kijárt egy kisbüntetés a philadelphiai Luke Schenn-nek is. A kapusa büntetését töltő Chris VandeVelde mellé hamarosan érkezett Claude Giroux is, így a valódi „bűnösökkel” és helyetteseikkel együtt egy ideig öt vendégjátékos ült vagy állt a büntetőpadon, illetve mellette.

A kettős emberelőnyből Ryan Getzlaf megszerezte a vezetést az Anaheimnek, amely később 4–2-re nyert – nem kis részben a kétszer a hálóba találó korábbi kiállítottnak, Corey Perrynek köszönhetően.


Csupán egy gólt ütött a házigazda Winnipeg Jets, ám így is megnyerte a Pittsburgh Penguins elleni mérkőzést. A szezonbeli 14. találatát szerző center, Bryan Little a 15. percben büntetőből talált be az ugyancsak kanadai Jeff Zatkoff hálójába.

A címvédő Chicago is csak egyszer volt eredményes házigazdaként – három másodperccel a végső dudaszó előtt –, de ez egygólos vereséghez vezetett. A Carolina 2008 után nyert ismét Chicagóban.

A dallasi Jamie Benn megszerezte idénybeli 23. gólját – ezzel vezeti a liga góllövőlistáját –, és akárcsak Patrick Sharp, gólja mellett gólpasszal is hozzájárult csapata 3–0-s sikeréhez a St. Louis ellen.

NHL, ALAPSZAKASZ
Ottawa Senators–Boston Bruins 3–1
Florida Panthers–Columbus Blue Jackets 3–2
New York Islanders–Toronto Maple Leafs 1–3
Dallas Stars–St. Louis Blues 3–0
Chicago Blackhawks–Carolina Hurricanes 1–2
Winnipeg Jets–Pittsburgh Penguins 1–0
Colorado Avalanche–Arizona Coyotes 1–2, h. u.
Anaheim Ducks–Philadelphia Flyers 4–2
Calgary Flames–Edmonton Oilers 5–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik