NHL: egy tucat gól a Florida meccsén, otthon nyert a Toronto

Vágólapra másolva!
2022.02.01. 06:50
null
Idegenben győzött a Keleti főcsoport éllovasa (Fotó: Getty Images)
Tizenkétszer rezzent a háló, 8–4-re nyert a Florida Panthers a Columbus Blue Jackets otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján. A Toronto Maple Leafs hazai jégen verte meg 6–4-re a New Jersey Devilst.

 

A Florida 3:23 perc alatt kétgólos előnyre tett szert, amit az első harmad végéig annak ellenére is megőrzött, hogy a Columbus is kétszer a kapuba talált. A második játékrészt aztán 2–1-es hátrányból 3–2-re nyerte a Panthers, amely így 40 percnyi játék után 7–4-re vezetett a Blue Jackets ellen. A sort a találkozó nyitó találatát szerző Mason Marchment zárta az utolsó felvonás 27. másodpercében, így a Keleti főcsoport éllovasa 8–4-re diadalmaskodott a Columbus otthonában.

Auston Matthews volt a Toronto Maple Leafs nyerőembere a New Jersey Devils ellen. Az amerikai csatár az első harmadban két gólt is szerzett, azonban a kanadai együttes 20 perc játék után 3–2-es hátrányba került. A második felvonásban csak a New Jersey-iek tudtak betalálni, így az utolsó játékrészre kétgólos előnyt harcolt ki a Devils. Ezt a harmadik harmad 14. percére sikerült ledolgozniuk a hazaiaknak, bő három perccel a találkozó vége előtt pedig a vezetést is megszerezték. A záró akkordot Matthews adta, aki harmadik gólját megszerezve, 22 másodperccel a vége előtt beállította a 6–4-es végeredményt.

A Vancouver Canucks idegenben győzte le a Chicago Blackhawksot. Az elmúlt két három mérkőzésén rapszodikus formát hozó Vancouver – vereség az Edmontontól, győzelem a Winnipeg otthonában, majd vereség a Calgarytól – az első két harmadban egyaránt egy-egy gólt szerzett, és mivel nem kapott egyet sem, sima, 2–0-s vezetésről várhatta az utolsó 20 percet. Bő hét perccel a találkozó vége előtt aztán a Chicago szépíteni tudott Connor Murphy révén, de 21 másodperccel a találkozó vége előtt Luke Schenn üres kapura szerzett góljával beállította a 3–1-es végeredményt.

A Detroit Red Wings hazai környezetben, hosszabbításban múlta felül az Anaheim Ducksot. A detroitiak még az első harmad vége előtt 38 másodperccel kerültek előnybe, amit már a második játékrész elején ledolgozott a Ducks. A folytatásban csupán az utolsó felvonásban, 16:11-nél született újabb gól, de a játékvezető a videóbíró segítségével elvette a találatot a Red Wingstől, így következhetett a hosszabbítás. Ezt Jordan Oesterle találatával a házigazda Detroit nyerte meg, így a mérkőzést is 2–1-re.

Nagy meglepetésre az Ottawa Senators otthonában szakadt meg az Edmonton Oilers négymérkőzéses győzelmi szériája. A házigazda 11:32-nél szerezte meg a vezetést, amit a második harmad 18. percében megduplázott, ám az utolsó felvonásban csak az Edmonton tudott gólt szerezni, így 2–2 után következhetett a hosszabbítás. Ez az előző négy mérkőzéséből kétszer is szerencsét hozott az Oilersnek, azonban most a Senators örülhetett, amely Tim Stützle révén 3–2-re behúzta az összecsapást.

NHL
ALAPSZAKASZ

Columbus Blue Jackets–Florida Panthers 4–8
Chicago Blackhawks–Vancouver Canucks 1–3
Detroit Red Wings–Anaheim Ducks 2–1 – hosszabbítás után
Ottawa Senators–Edmonton Oilers 3–2 – hosszabbítás után
Toronto Maple Leafs–New Jersey Devils 6–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik