NHL: egy harmad alatt mesterhármas, a vége 4–7

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.22. 07:52
null
A Toronto remek utolsó harmaddal törte meg a Carolina ellenállását (Fotó: Reuters)
Gólözönt hozott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszában a Colorado Avalanche–Toronto Maple Leafs találkozó: a kanadai csapat 7–4-re győzött.

Az utolsó harmad előtt még 3–3-ra állt a Colorado–Toronto találkozó, csak aztán Tyler Bozak gondolt egyet és bevágott egy mesterhármast a hazaiaknak, akiknek ez érthető módon kicsit megártott.

Ötmérkőzéses vereségsorozatot tört meg a Pittsburgh Penguins, mely Phil Kessel és Jevgenyij Malkin duplájára építve győzte le a Columbus Blue Jacketset, Mike Sullivan edző először örülhetett a csapat sikerének. Hat gólt ütött a Dallas a Minnesotának, pedig a Wild sokáig 2–0-ra vezetett – sokra nem ment vele, ami azt illeti.

A Nashville simán lesöpörte a Montrealt, a NY Islanders hármat lőtt az első harmadban az Anaheimnek és megszakította hárommeccses vereségsorozatát. A Washington Philipp Grubauer kapus jó teljesítményére (31 védés) építve győzött a Carolina ellen, a fővárosiak egymás után hat mérkőzést nyertek meg. Az Edmontonban is a kapus villogott: Cam Talbot 44 védéssel segítette sikerhez csapatát a Winnipeg ellen.

A nap fordítása a Philadelphiához kötődik: a Flyers 3–0-ra égett a St. Louis Blues ellen a második harmad közepén, aztán Chris VandeVelde emberhátrányos gólja riadót fújt a Phillynek. Wayne Simmonds dupláját követően már 3–3 állt az eredményjelzőn, a mérkőzést végül Jevgenyij Medvegyev döntötte el a hajrában.

NHL, ALAPSZAKASZ
Carolina Hurricanes–Washington Capitals 1–2
New York Islanders–Anaheim Ducks 5–2
Philadelphia Flyers–St. Louis Blues 4–3
Pittsburgh Penguins–Columbus Blue Jackets 5–2
Minnesota Wild–Dallas Stars 3–6
Nashville Predators–Montreal Canadiens 5–1
Colorado Avalanche–Toronto Maple Leafs 4–7
Edmonton Oilers–Winnipeg Jets 3–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik