NHL: Detroitban nyert a Pittsburgh, Malkin megsérült

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.15. 07:00
null
Malkin itt még a góljának örült…
Nem kedvezett a hosszabbítás a hazai csapatoknak az NHL legutóbbi játéknapján, négyből egy gárda sem tudta behúzni a második pontot túlóra után. A Pittsburghnek nem kellett ráadás ahhoz, hogy nyerjen Detroitban, de a 4–1-es győzelem vezéráldozatot követelt, Jevgenyij Malkin súlyosnak tűnő lábsérülést szenvedett, és csak remélni tudják a Penguinsnél, hogy nem kell hosszú ideig nélkülözni az orosz támadót. A címvédő Chicago egy hetest kapott Torontóban.

A Detroit Niklas Kronwall góljával még vezetett a Pittsburgh ellen, de a Pingvinek Sidney Crosby góljával egyenlítettek, és Jevgenyij Malkin találatával még az első harmadban fordítottak. Az orosz Crosby és az előnyt a második 20 percben növelő Olli Maatta találatához is asszisztált, de a középső periódusban már a jégen maradt egyszer, amikor a detoiti Luke Glendening és a pittsburghi Chris Kunitz ütközése után a csapattársa neki esett.

A harmadik harmad elején pedig éppen Glendening száguldott a pittsburghi kapu felém, amikor Malkin átkarolta, de lecsúszott ellenfeléről, és háttal csúnyán a palánknak csapódott. Az esetért ő kapott 2 perces büntetést, amit más töltött le helyette, hiszen neki az öltözőbe kellett mennie kivizsgálásra – első próbálkozására hiába állt fel, ismét a földre terült, csak másodjára tudott – segítséggel – lekorcsolyázni a pályáról.

A Pittsburgh még nem közölte, milyen sérülést szenvedett el az orosz csatár, de súlyosnak tűnik az eset. Sokatmondó, hogy a detroiti Pavel Dacjuk a meccs után idegesen várta honfitársát az öltöző előtt – két hónap múlva téli olimpia lesz Szocsiban, ahol a hazai orosz válogatott egyik kulcsembere lenne Malkin.

A nap krónikájához tartozik, hogy a liga 15 mérkőzéses eltiltással sújtotta az egy hete a pittsburghi Brooks Orpikot hátulról megtámadó bostoni Shawn Thorntont.

…később viszont már az olimpiai szereplése is veszélybe került (Fotók: Reuters)
…később viszont már az olimpiai szereplése is veszélybe került (Fotók: Reuters)

A bajnoki címvédő és ligaelső Chicago nagy verést kapott Torontóban, ahol az előző, St. Louis elleni mérkőzésén elszenvedett 6–3-as vereség után Randy Carlyle vezetőedző által „agyhalottnak” titulált Maple Leafs hetet vágott neki. A második periódusban négy gólt lövő hazaiaknál a Joffrey Lupul (2 gól+2 gólpassz), Peter Holland (2+1), Mason Raymond (0+4) sor összesen 11 pontot termelt.

MALKIN SÉRÜLÉSE

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Calgary Flames 1–2 – hosszabbítás után
Ottawa Senators–Los Angeles Kings 2–5
Winnipeg Jets–Dallas Stars 4–6
Toronto Maple Leafs–Chicago Blackhawks 7–3
Detroit Red Wings–Pittsburgh Penguins 1–4
New Jersey Devils–Tampa Bay Lightning 3–0
New York Islanders–Montréal Canadiens 0–1 – hosszabbítás után
Columbus Blue Jackets–St. Louis Blues 3–4 – hosszabbítás után
Nashville Predators–San Jose Sharks 3–2
Phoenix Coyotes–Carolina Hurricanes 1–3
Colorado Avalanche–Minnesota Wild 1–2 – szétlövéssel
Vancouver Canucks–Boston Bruins 6–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik