NHL: csapatot váltott a pontlista második helyezettje

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.07.14. 16:25
null
Johnny Gaudreau Columbus Blue Jacketsnél folytatja (Fotó: Columbus Blue Jackets/Facebook)
Csapatot váltott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi idényében a pontlista második helyén záró Johnny Gaudreau – írja az MTI.

 

A lejárt szerződésű játékosok szerdától írhatnak alá más klubokhoz, az egyéni csúcsnak számító 115 pontot és 40 gólt termelő Gaudreau a Calgary Flamest hagyta el a Columbus Blue Jacketsért, amely hét évre 68.25 millió dollárt adott neki. A gárda ezen kívül megszerezte a hátvéd Erik Gudbransont négy évre 16 millióért ugyancsak Calgaryból.

Az All Star-válogatott Claude Giroux eljött a Florida Pantherstől, és 3 idényre 19.5 millió dollárért aláírt az Ottawa Senatorshoz.

A Carolina Hurricanes két rutinos játékost kaparintott meg: a Vegastól a csatár Max Paciorettyt, a San Josétól pedig a 2017-ben a legjobb hátvédnek választott Pat Burnst.

Az Edmonton Oilers kapusposzton erősített, leigazolta a Toronto Maple Leafstől a közönségkedvenc Jack Campbellt, aki öt évre 25 millió dollárt kap majd. A Toronto így kényszerhelyzetbe került, és leigazolta a kétszeres Stanley Kupa-győztes Matt Murrayt, valamint a Washingtontól Ilja Szamszonovot.

A fővárosiak ugyanakkor a Colorado Avalanche-et bajnoki címhez segítő Darcy Kuempert szerezték meg öt évre 26.25 millióért. A címvédő Andre Burakovskyt is elveszítette, ő Seattle-be tette át székhelyét öt évre 27.5 millióért, ugyanakkor Artturi Lehkonen és Josh Mason hosszabbított.

A New York Rangers elvitte Carolinából Vincent Trochecket, aki hét évre közel 40 millióval gazdagodik, viszont Andrew Copp a Detroitba igazolt, és kap majd öt évre 28 milliót. Ugyancsak a Red Wings kötelékéhez tartozik majd a hátvéd Ben Chiarot (4 év, 19 millió dollár).

A Tampával kétszeres bajnok Ondrej Palat a New Jerseynél folytatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik