Itt van Amerika
MTI, V. Á. 2022.01.14 11:20 Frissítve: 2022.01.14 11:43

NHL: bejelentették az All Star-kereteket

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) bejelentette az All Star-gálán szereplő csapatok kereteinek névsorát – írja az MTI.

 

Auston Matthews lesz az egyik csapatkapitány (Fotó: Getty Images)


A február 4–5-én Las Vegasban sorra kerülő gálán a hagyományoktól eltérően nem a Keleti és a Nyugati főcsoportok válogatottjai csapnak össze, hanem a liga négy divíziójának 9+2 fős csapatai játszanak egymással húszperces meccseket, melyeken az öt helyett csak három-három mezőnyjátékos lesz majd a jégen. Az elődöntőben a két keleti és a két nyugati együttes mérkőzik meg egymással, majd a két győztes vívja a döntőt.

A keretek összeállítása is egyedi. Első lépésként a szurkolók szavaztak a négy csapatkapitányról. A voksok alapján a Metropolitan csoportot Alekszandr Ovecskin (Washington Capitals), az Atlantit Auston Matthews (Toronto Maple Leafs), a Középsőt Nathan MacKinnon (Colorado Avalanche), a Csendes-óceánit pedig Connor McDavid (Edmonton Oilers) vezeti. Ezek után a liga egy különbizottsága választott ki minden csapathoz kilenc-kilenc játékost, akiknek a nevét csütörtök este hozták nyilvánosságra. Az együttesek 11. játékosairól újra a szurkolók szavaznak majd.

A most bejelentett 36 fős névsorban 18 All Star-újonc szerepel, és a már ismert játékosok közül Ovecskinnek van a legnagyobb All Star-tapasztalata, a mostani ugyanis a nyolcadik fellépése lesz.

A nevadai gála pénteki napján az ügyességi versenyekre kerül sor, az All Star-mérkőzéseket másnap rendezik.

2022.08.16 22:49:07

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A zene segít a sportolóknak csökkenteni a fáradtságérzetet, növeli a fájdalomtűrő képességüket, valamint javítja a hangulatukat és a motivációjukat. Ezenkívül a megfelelő zenét hallgató sportolók könnyebben ki tudják zárni a pánik és az aggodalom érzését.

2022.08.03 23:20:00

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A legsikeresebb sportmenedzserek keményen dolgoznak azon, hogy elsajátítsák ezt az alapvető sportvezetői készséget. Legalább azt tudniuk kell, mikor fogják be a szájukat.«

2022.07.02 23:25:44

Amerikai sportok BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Paolo Maldini vagy Joe Sakic diadala persze nem csupán Milan- vagy Colorado-szurkolóként örömteli hír, azt bizonyítja, hogy sokkal édesebb a siker íze, ha egy klubikon, a teljes pályafutását ott töltő sportoló támaszt fel egy csapatot, amiben bizonyosan óriási szerepe van az érzelmi kapocsnak, az elkötelezettségnek is.

2022.06.19 21:14:51

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Egy olyan (sport)vállalkozásban, ahol a személyi döntésekben az ötvenszázalékos sikerarány előtt már kalapot emelnek, ez különösen figyelemre méltó válogatás volt.

2022.06.17 07:19:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Celtics csak kapaszkodni tudott a nagydöntő hatodik meccsén • Stephen Curry lett az MVP.