Itt van Amerika
H. Á., MTI 2021.10.28 07:22 Frissítve: 2021.10.28 10:36

NHL: az Edmonton győzelmi szériájának vége, a Floridáé még tart

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL) csütörtök hajnalban a Florida Panthers sorozatban hatodik mérkőzését is megnyerte, míg az Edmonton Oilers elszenvedte idénybeli első vereségét a Philadelphia Flyerst fogadva.

Első alkalommal kapott ki az idényben az Edmonton Oilers (Fotó: Getty Images)

 

A Florida a klub történetének legjobb idényrajtos sorozatánál tart, és a liga egészét tekintve pedig 14. csapatként ért el a hétből hét győzelmet a nyitány után. A Panthers kapujában Szergej Bobrovszkij 30 védéssel zárt, társai ebben az évadban minden meccsen szereztek legalább négy gólt.

A Detroit Red Wings, a Toronto Maple Leafs és a Vegas Golden Knights is hátrányból, a hosszabbításban győzött vendégként.

A Toronto az első harmadban két gólt kapott a Chicagótól, majd a 27. percben szépített, a 43.-ban pedig egyenlített. A győztes találatot William Nylander szerezte a 62. percben. A Blackhawks hetedik meccsén is alulmaradt az idényben, ezeken másodszor legalább pontot szerzett.

A Washington emberelőnyben szerzett találatokkal lépett meg – az Alekszandr Ovecskin, Jevgenyij Kuznyecov orosz páros volt eredményes, előbbi az idényben nyolcadik alkalommal –, de a Detroit kiegyenlített, a ráadás második percében pedig Dylan Larkin győztes gólt lőtt. A Capitals hetedik összecsapásán sem maradt pont nélkül, négy győzelem mellett harmadszor kapott ki a ráadásban.

A Dallas 1–0-ra, majd 2–1-re is vezetett, a Vegas mindkétszer egyenlített, másodszor az 59. perc végén Jonathan Marchessault találatával. A vendégek győztes gólját Jevgenyij Dadonov szerezte 61:59-nél.

Hatodik mérkőzésén első vereségét szenvedte el az Edmonton, ráadásul otthon, az Oilers 5–3-ra maradt alul a Philadelphia Flyersszel szemben.

NHL
ALAPSZAKASZ
Florida Panthers–Boston Bruins 4–1
Washington Capitals–Detroit Red Wings 2–3 – hosszabbítás után
Chicago Blackhawks–Toronto Maple Leafs 2–3 – h. u.
Dallas Stars–Vegan Golden Knights 2–3 – h. u.
Edmonton Oilers–Philadelphia Flyers 3–5

2022.08.16 22:49:07

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A zene segít a sportolóknak csökkenteni a fáradtságérzetet, növeli a fájdalomtűrő képességüket, valamint javítja a hangulatukat és a motivációjukat. Ezenkívül a megfelelő zenét hallgató sportolók könnyebben ki tudják zárni a pánik és az aggodalom érzését.

2022.08.03 23:20:00

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A legsikeresebb sportmenedzserek keményen dolgoznak azon, hogy elsajátítsák ezt az alapvető sportvezetői készséget. Legalább azt tudniuk kell, mikor fogják be a szájukat.«

2022.07.02 23:25:44

Amerikai sportok BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Paolo Maldini vagy Joe Sakic diadala persze nem csupán Milan- vagy Colorado-szurkolóként örömteli hír, azt bizonyítja, hogy sokkal édesebb a siker íze, ha egy klubikon, a teljes pályafutását ott töltő sportoló támaszt fel egy csapatot, amiben bizonyosan óriási szerepe van az érzelmi kapocsnak, az elkötelezettségnek is.

2022.06.19 21:14:51

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Egy olyan (sport)vállalkozásban, ahol a személyi döntésekben az ötvenszázalékos sikerarány előtt már kalapot emelnek, ez különösen figyelemre méltó válogatás volt.

2022.06.17 07:19:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Celtics csak kapaszkodni tudott a nagydöntő hatodik meccsén • Stephen Curry lett az MVP.