NHL: vasszigoráról ismert tréner érkezik Philadelphiába

Vágólapra másolva!
2022.06.17. 10:28
null
John Tortorella (Fotó: Getty Images)
John Tortorella lesz az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Philadelphia Flyers vezetőedzője – közölte az MTI.

 

A vasszigoráról ismert tréner négyéves megállapodást kötött a rájátszásról lemaradó klubbal, amely pénteken jelenti be érkezését.

„Minden egyes meccsen a legjobbat követeli meg a játékosaitól. Az interjú során számos olyan tényezőt megvitattunk, amelyek kulcsfontosságúak, hogy a csapat azonnal sikeres legyen. Világossá vált számomra, hogy elképzelése és stílusa miatt ő a megfelelő ember arra, hogy nyerő környezetet alakítson ki az öltözőnkben” – mondta Chuck Fletcher általános igazgató.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy egy olyan patinás klubhoz csatlakozhatok, mint a Flyers. Az első beszélgetéstől kezdve tudtam, hogy ez a megfelelő folytatás számomra. Hiszek abban az irányban, amerre ez a csapat halad” – jelentette ki Tortorella.

A 64 esztendős Tortorella legutóbb a Columbus Blue Jacketset irányította a 2020–2021-es szezon végéig, azóta pedig szakkommentátor volt. A 673 győzelmével az örökrangsor 14. helyén áll, győzelmi mutatója 54.8 százalék. A szakember 2004-ben Stanley-kupát nyert a Tampa Bay Lightninggal, és megfordult a New York Rangersnél, valamint a Vancouver Canucksnál is. Kétszer (2004, 2017) az év legjobb edzőjének választották.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik